www.skispringers.nl - Onafhankelijke website voor skispringen, schansspringen en sporters in Nederland.
 
Loading

Dutch Nordic Ski-Jumping Team

Het Dutch Nordic Team is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

 

 

Lokaties van trainings en wedstrijdcomplexen

Routebeschrijvingen en overnachtingsmogelijkheden bij de verschillende skispring lokaties

De trainingsmogelijkheden voor skispringen in Nederland zijn erg beperkt. Het is natuurlijk wel mogelijk om kracht- en conditietraining in Nederland te doen. Ook imitatieoefeningen kunnen natuurlijk gewoon in ons platte kikkerlandje plaatsvinden.

Villach Alpenarena
Villach (Oostenrijk)

Maar voor een springschans heb je toch echt bergen nodig. In de zomer kun je schansspringen in het Sauerland. In de winter soms ook maar voor wat meer sneeuwzekerheid moet je dan al gauw naar het Schwarzwald of Thüringen.

In het zomerseizoen wordt vaak getraind in het Sauerland. Thuisschans voor de Nederlanders is Meinerzhagen (K62, K37 en een K12). Daarnaast zijn er mogelijkheden in Willingen ( K130, K45, K34 en een K12) en Winterberg (K80, K44, K34, K24 en een K8).

In de winter is het Sauerland soms wat lastiger (sneeuw en temperatuur) en wordt vaak in Hinterzarten (K95, K70, K30 und K15) en Oberhof (K120, K90, K66, K48, K34 en een K13) getraind.

Hinterzarten Adlerschanze
Hinterzarten in het Zwarte Woud (Duitsland)

Om de trainingen wat rendabeler te maken en naar verhouding minder te reizen, wordt er vaak een heel weekend getraind. Je kunt als je wilt dan op vrijdag heen rijden en zondagmiddag weer terug rijden.

Overnacht wordt er vaak in jeugdherbergen. Je kunt natuurlijk -als je beschikt over een goede sponsor- ook een vijf sterren hotel boeken ;-).

De schansen zijn soms wat moeilijk te vinden en ook een goedkope slaapplaats is in het winterseizoen een uitdaging. Klik op de onderstaande links voor meer informatie over de locatie en de overnachtingsmogelijkheden.

Harz: Braunlage en Wernigerode

Saal: Rothenburg an der Saale

Sauerland: Meinerzhagen, Willingen en Winterberg

Zwarte woud: Hinterzarten, Menzenschwand en Titisee-Neustadt


Ook in Nederland wordt er getraind onder andere bij de skibaan in Soesterberg en in Bergschenhoek in het Nationaal Noords Centrum.

Skibaan Soesterberg
Training in Soesterberg (Niels de Groot)

Skispringers.nl Special Links | www.fis-ski.com | www.www.nskiv.org | www.berkutschi.com
.

Email webmaster (c) 2010 vanderaalst.com