Dutch Nordic Team, afdeling skispringen

Het Dutch Nordic Team is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

FIS

Kids Indoor Ski Jump 2010 NSkiV Snowworld Landgraaf

Reit im Winkl

Skiclub Wolfskamer Huizen

Ski & Skate centrum Bergschenhoek


Welkom op de officiele Dutch Nordic Team website

Dutch Nordic Team

kennismakings en talentendagen

Talentendag skispringen voorjaar 2006 Nieuwegein

Fotoimpressie maart 2006

Fotoimpressie 2005


Het Dutch Nordic skijumping team organiseert regelmatig kennismakingsdagen en kampen. Tijdens deze dagen kunnen belangstellenden ruiken aan deze uitdagende sport. De dagen zijn bedoeld voor de Nederlandse jeugd die zelf wel een wil proberen wat skispringen (of schansspringen) inhoudt.


Nederlandse Ski Vereniging lanceert de Wintersport Experience

Op 1 november werd de eerste experience gehouden op een school in Kralingen, Rotterdam en donderdag 3 en vrijdag 4 november waren 2 basisscholen in Zevenhuizen aan de beurt. En met succes! De ruim 200 kinderen waren dolenthousiast bezig met verschillende simulaties van de wintersport. Zo konden ze aan een langlauf ergometer zo hard mogelijk een bepaalde afstand afleggen om daarna met lasergeweren te schieten op echte biatlondoelen. Ook konden de leerlingen op een snowboard staan en zagen ze via een computergame hoe ze een berg afdaalden. Of wat dacht je van ski ergometers waarmee kinderen de zijdelingse skibeweging goed konden nabootsen.

Wendy Vuik, Wintersport Experience 2011
Wendy Vuik (R), Wintersport Experience 2011

Lees meer op de site van de NSkiV... of download informatie in PDF formaat:

WintersportExperience ppt

Persuitnodiging en -bericht wintersport in je gymzaal Wintersport Experience


Altijd al gewild: Zelf leren skispringen

Dat wordt nu mogelijk, schrijf je in voor het Dutch Nordic Team Herfst Skispringkamp 2010.

Dutch Nordic Team Herfst Skispringkamp 2010
Meer info...


Kom ook naar de Kids Indoor Ski Jump 2010 !

Download de folder...

Op zaterdag 10 april a.s. vindt in SnowWorld Landgraaf de eerste Kids Indoor Ski Jump wedstrijd plaats ooit gehouden in Nederland. Een unieke belevenis voor jonge kinderen in de leeftijd 6-12 jaar om te ervaren wat het is om een skispringer te zijn. Skispringen is – mits aanwijzingen goed opgevolgd, vertrouwd zijn met alpineskiën en bekend zijn met de basistechnieken – een veilige sport. Tevens is de schans aangepast naar deze leeftijdsgroepen. Deelname aan de wedstrijd is mogelijk voor kinderen met toestemming van een ouder. De beschikking over eigen alpine-uitrusting is een pre, het dragen van een helm verplicht!

De organisatie van de Kids Indoor Ski Jump wedstrijd is een samenwerking tussen de Nederlandse Ski Vereniging, SnowWorld Landgraaf en Dutch Nordic Ski Jumping Team. Contactpersoon is Erik van Leeuwen, leider van het skispringproject Sneller Hoger Verder, te bereiken op 06-28429707 of via email.

De wedstrijd vindt plaats op de 520 meter lange blauwe piste in SnowWorld Landgraaf. Op deze piste is een schans gemaakt en is de aanloop en uitloop afgezet voor de deelnemers. Ouders en begeleiders kunnen achter de afzetting aanmoedigen. Vooraf aan de wedstrijden kunnen één of meerdere trainingssprongen worden gemaakt om de schans te leren kennen. Tijdens de wedstrijd maak je 2 sprongen, die een jury zal beoordelen en er punten aan toekennen. Zo kunnen we aan het eind van de wedstrijd de einduitslag opmaken. Meer info staat in de bijlage, waarin te lezen is wat het programma van de dag is, hoe aan te melden en wat de kosten zijn.

Nog niet helemaal overtuigd, kijk dan eens op www.goldi-cup.at/goldicup/fotos.php. Hier zijn actiefoto’s geplaatst van wedstrijdjes die eenzelfde opzet hebben als de onze. Het project is in Oostenrijk zeer populair onder de jeugd. Tot 10 april in Landgraaf!


Leren skispringen tijdens het Noords Festival in Reit im Winkl (2010)

Download de folder...

Veel jongens en mesijes die van skien houden hebben al eens aan een clinic skispringen meegedaan en wij willen jullie uitnodigen dit nu ook in de sneeuw te komen beoefenen. Eind deze maand organiseert de Nederlandse Ski Vereniging het Noords Festival in Reit im Winkl (Duitsland) waarbij allerlei noordse sporten aan bod komen. Uiteraard kan hierbij het skispringen niet ontbreken.

Samen met Dutch Nordic Ski Jumping Team organiseren wij op donderdag 28.1 twee skispringtrainingen en op vrijdagochtend 29.1 nog een training. Deze zullen laagdrempelig qua instap en opbouwend van karakter zijn, zodat jullie vrijdagavond klaar zijn voor een heuse skispringwedstrijd. De meeste topskispringers van tegenwoordig zijn ook zo begonnen, dus waarom zou jij het niet eens proberen. De schans zal niet te moeilijk zijn maar wel uitdagend. Je springt met je eigen alpineski's, een helm bij het skispringen is overigens verplicht, zodat je hier al gewend bent (Pas later als je verder wilt in het skispringen komt ook het specialistische materiaal erbij).

N.B. Tijdens de trainingen leer je de basistechnieken om veilig sprongen te kunnen maken. Deze trainingen staan onder leiding van 2 deskundige trainers.

Ons programma loopt t/m vrijdagavond, maar mocht je extra willen trainen, meldt dit aan de trainers ter plekke. Wil je met jouw familie en vrienden ook nog alpineskiën, dan bieden de pisten in Reit im Winkl voldoende uitdaging. Je kunt er dus een korte maar zeer complete vakantie van maken.

Enthousiast? Meld je snel aan en vraag meteen ook je vrienden, vriendinnen, neefjes of nichtjes. Heb je voor school een brief nodig om vrij te krijgen, dan kun je via het emailadres voor de aanmelding (zie uitnodiging) hiervoor een verzoek indienen. Geef wel al je gegevens door en die van je school.

Rest mij nog jullie veel plezier bij het trainen toe te wensen en we hopen jullie te zien op het Noords Festival in Reit im Winkl.

Voor meer informatie: www.nskiv.org


Namens de werkgroep Sneller Hoger Verder (NSkiV en Dutch Nordic Ski-Jumping Team),

Erik van Leeuwen
Projectleider


Demo en clinic skispringen HUIZEN (2009)

Skiclub Wolfskamer geeft al meer dan dertig jaar les in skiën, snowboarden en langlaufen. Naast deze sporten wil zij ook de aandacht vestigen op andere vormen van wintersport. Dit seizoen werden al clinics freeski en biathlon gehouden. Komend weekeinde is in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging het Dutch Nordic Ski Jumping Team met bondstrainer Eric van Leeuwen aanwezig om een demo te geven. Daarna volgt er een clinic waarin iedereen het zelf mag proberen. Deelname is gratis! Heb je interesse, of vind je het gewoon leuk om de demonstratie Skispringen bij te wonen? Kom dan zondag 1 november 2009 a.s. om 16.00 uur naar de skibaan en beleef het mee. Enige ski ervaring en het bezit van eigen materiaal en een helm zijn wel voorwaarden voor het meedoen. Skiclub Wolfskamer is gelegen aan de IJsselmeerstraat 5 te Huizen.SPRING JIJ MEE? (2007)

Is sneeuw voor jou FUN, geeft snelheid je een KICK, geeft vliegen je een adrenaline BOOST? Dan hebben wij DE sport voor jou! SKISPRINGEN... en voor je het weet ben jij al een skispringer.

Talentendag zaterdag 3 november naar de skiberg in Bergschenhoek

De Nederlandse Ski Vereniging organiseert dit jaar weer een aantal
talentendagen in Nederland. Hier hoopt zij jonge skispringers in spe te ontmoeten. Een beetje lef is gevraagd, want al na een paar trainingen kunnen de eerste sprongen van een echte springschans worden gemaakt. Vele basisoefeningen kunnen we in Nederland goed trainen, maar bij gebrek aan een goede springschans wijken we uit naar Duitsland. Zowel in het Sauerland als in het Zwarte Woud zijn we regelmatig op de schansen te vinden. Dat het ontbreken van springschansen in Nederland geen gemis hoeft te zijn, blijkt uit de vele podiumplaatsen die de huidige groep skispringers reeds heeft behaald, maar ideaal is het natuurlijk niet. Door goede contacten is het inmiddels mogelijk dat enkele skispringers in het buitenland kunnen trainen en studeren. Kom op zaterdag 3 november 2007 naar de kunstskibaan in Bergschenhoek voor de talentendag skispringen. Het verzamelen is om 12.30 uur en de training is van 13.00 tot 14.00 uur. De talentendag is om 14.30 uur afgelopen. Wees de eerste van jouw school die ervaart wat vliegen als een vogel is!

Voor deelname aan de talentendag heb je alpineski’s, skischoenen, handschoenen en een helm (indien in je bezit) nodig. Draag oude stevige kleding, bijvoorbeeld skikleding of een spijkerbroek. De eigen bijdrage voor deelname aan de talentendag is € 7,50. Dit bedrag dient ter plaatse contant te worden betaald en is inclusief eventuele materiaalhuur. De talentendag vindt plaats op de outdoorskibaan in Bergschenhoek, Rottebandreef 10, 2661 JK Bergschenhoek.

De deelname aan de talentendag skispringen is op eigen risico. Je dient als deelnemer voldoende verzekerd te zijn. In alle verzekeringspakketten van de Nederlandse Ski Vereniging is deelname aan deze activiteiten meeverzekerd.

Wil je graag meedoen aan de talentendag, download dan het inschrijfformulier en stuur het vóór 30 oktober a.s. naar: Nederlandse Ski Vereniging, Postbus 82100, 2508 EC in Den Haag of fax het formulier naar: (070) 427 31 13. Na aanmelding ontvang je op 1 november a.s. per e-mail een bevestiging met daarbij de routebeschrijving en de laatste informatie.

 

© 2010 Dutch Nordic Team | Contact | NSkiV | FIS | Disclaimer |
Email webmaster