Dutch Nordic Team, afdeling skispringen

Het Dutch Nordic Team is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

FIS

Welkom op de officiele Dutch Nordic Team website

Kan ik ook leren skispringen?

 

Natuurlijk kun jij ook leren skispringen!. Om een goede springer te worden, moet je veel trainingssprongen maken… dus is het ideaal om jong te beginnen. Maar ook de iets oudere kinderen leren het vaak heel snel. Je hoeft niet goed te kunnen skiën, maar als je het een beetje kan is dat een voordeel.

Iedereen start met het glijden van de schans zonder sprong om aan de (speciale) springski’s te wennen, waarna je voorzichtig het eerste kleine sprongetje kan maken. Ook al is dit maar een heel klein sprongetje van een heel klein schansje, iedereen zal apetrots op je zijn.

Glijden en een klein sprongetje maken.
Glijden en een klein sprongetje maken.

Door het steeds weer trainen van de aanloop, de afzet, het vliegen en landen, verbetert je sprong best snel en kun je een iets langere/hogere schans al snel aan.

Skispringen hoort bij de wintersporten, maar ook in de zomer gaat het gewoon door. Dan is de schans voorzien van keramisch spoor en de landing is op speciale matten. In de zomer draag je het zelfde pak als in de winter. De springtraining en de wedstrijden gaan dus het hele jaar door.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook en skispringen, kom dan een keertje meetrainen.

Iedereen tussen de 7 en 14 jaar die “sneller, hoger, verder” leuk vindt kan het leren.

 
© 2010 Dutch Nordic Team | Contact | NSkiV | FIS | Disclaimer |
Email webmaster