www.skispringers.nl - Onafhankelijke website voor skispringen, schansspringen en sporters in Nederland. Email webmaster (c) 2010 vanderaalst.com
 
Loading
Vlieg mee met het Dutch Nordic Skijumping Team!

Dutch Nordic Ski-Jumping Team

Het Dutch Nordic Team is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

Advertentie op deze site? Vraag naar de mogelijkheden!


Bekijk de schansen via de webcam
Webcam en weer

 

 

Archief Nieuws en verslagen 2010 skispringen in Nederland

Nieuws archief van nieuws, berichten en verslagen uit de periode 2010 van het Skispringen (of schansspringen) in Nederland.


Lars Antonissen tweede Skispringer naar Liberec

Na de goede prestaties in het Noorse Notodden tijdens de FIS wedstrijd op 17 en 18 december 2010 heeft het NOC*NSF Lars toegevoegd aan de selectie voor het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival in het Tsjechische Liberec . Zie voor meer informatie de site van het NOC*NSF...

Lars Antonissen naar het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival in het Tsjechische Liberec.
Lars Antonissen mag naar het EJOWFestival 2011 in het Tsjechische Liberec .


Wendy Vuik in de Punten

 Is de ommekeer nabij? Het is te hopen, na alle tegenslagen verdienen de Nederlandse skispringers het. Wendy Vuik liet in het Noorse Vikersund in ieder geval zien dat het kan, met tweemaal een plaats in de punten. Zaterdag 11 december 2010 werd ze 27e en een dag later sprong ze de top 20 binnen met een fraaie 19e plaats. Daniela Iraschko uit Oostenrijk wist beide wedstrijden te winnen.

Wendy Vuik geplaatst voor WK skispringen 2011.
Wendy Vuik heeft hiermee ook voldaan aan de kwalificatie-eisen voor deelname aan het WK 2011.


Eerste Continental Cup (COC) voor Nederlandse mannen

 Voor Ruben de Wit en Oldrik van der Aalst was het dan eindelijk zo ver, deelname aan de Conti Cup. In het Noorse Vikersund gingen beiden 10 en 11 december 2010 voor het eerst van start in de COC. Er waren geen echte doelen gesteld behalve ervaring op doen, maar het resultaat viel toch wel enigszins tegen. Zowel Ruben als Oldrik eindigden achterin het veld.

Op dit moment zit het allemaal niet mee met zowel de Nederlandse mannen als de Nederlandse vrouwen. Door allerlei externe omstandigheden en blessureleed zijn de prestaties een beetje onder de maat.

Stephan Hocke en Richard Freitag werden beloond voor hun optreden in Vikersund en zijn opgenomen in het Duitse Weltcupteam voor de wedstrijd in Engelberg (Zwitserland).


What goes up must come down…

“What goes up must come down” is iets wat zeker ook voor skispringers geldt. Gelukkig gaat dat neerkomen in de meeste gevallen goed, dat wil zeggen met de ski’s onder. Tijdens de eerste sneeuwtraining in Ramsau ging dat even niet bij Lara Thomae. De pechvogel ging een aantal malen onderuit en (be)landde uiteindelijk in het ziekenhuis. Geen lekker begin van het nieuwe winterseizoen. We wensen Lara in ieder geval beterschap en een succesvol vervolg van het seizoen. In de Continental Cup in Notodden (Noorwegen) zal Lara weer van de partij zijn.


Gespot, interview met Bastian Tielmann (nordicjumpworld.com)

De zomer is aangebroken en de springers bereiden zich voor op de zomer wedstrijden. Tijd voor ons om te praten met mensen die niet zo vaak in de publieke belangstelling staan, maar zich wel 200% inzetten voor het skispringen.

Mensen als Bastian Tielmann - de trainer van de Nederlandse nationale schansspringen team. Lees meer...

Oldrik van der Aalst, Ruben de Wit en Bastian Tielmann
Oldrik van der Aalst, Ruben de Wit en Bastian Tielmann


Lara Thomae en Wendy Vuik maken kans op Olympische deelname

Skispringen (voor dames) is één vande zeven sportonderdelen die waarschijnlijk toegevoegd worden aan het Olympisch programma. De eerstkomende winterspelen vinden plaats in het Russiche Sotsji (2014). De definitieve beslissing hangt af van de ervaringen en resultaten met de Wereldkampioenschappen. Het laatste woord heeft IOC-voorzitter Jacques Rogge.

Ladies Ski jumping Continental Cup 2009-2010 voor de uitloop van de schans in Zakopane.
De skispringdames tijdens de Continental Cup in Zakopane met Lara Thomae en Wendy Vuik


Herfst skispringkamp 2010

Op zondag 17 Oktober is het Dutch Nordic Skijumping Team voor het eerst voor een herfst skispringkamp naar Winterberg geweest. Met dertien onervaren en benieuwde "skispring kinderen" gingen zij vier dagen weg om ze te laten kennismaken, nader te informeren en bovenal enthousiast te maken voor het skispringen. Naast het skispringen was er natuurlijk ook voldoende tijd voor andere avontuurlijke zaken! Lees meer...

Herfstkamp 2010 skispringen dnst
Herfstkamp 2010 skispringen Dutch Nordic Team


Buiteling op de Brunnentalschanze

Nog maar net gewend aan het Ski internaat in Stams is Oldrik van der Aalst tijdens een training op de net gerenoveerde Brunnentalschanze (HS115) in Stams ernstig ten val gekomen. Met behulp van de traumahelicopter is hij naar het hospitaal in Innsbruck afgevoerd. De verwondingen vielen uiteindelijk mee en de volgende dag kon Van der Aalst het ziekenhuis al weer verlaten. Van de artsen kreeg Oldrik voor een kleine twee weken een sprongverbod opgelegd. Hierdoor kon de geplande trip naar de COC wedstrijd in Alma Ata (Kazachstan) niet doorgaan. Dit deed Oldrik nog het meeste pijn. Inmiddels is de training hervat en het begint langzaamaan al weer op schansspringen te lijken. Op uitnodiging van Stams klasgenoot Pascal Hölzl is Oldrik lid geworden van SV Schwarzach. Hierdoor mag hij ook uitkomen in Oostenrijkse wedstrijden. Er is door de club zelfs dispensatie aangevraagd zodat Oldrik als niet Oostenrijker ook mag starten in nationale Oostenrijkse wedstrijden. De eerste wedstrijd zit er inmiddels op en gezien de matige vorm door de val is er een redelijk resultaat behaald. Op 17 september 2010 tijdens de Salzburger Landesmeisterschaft in Bischofshofen (waar ook de slotwedstrijd van de 4 schansen tournee gehouden wordt) behaalde Van der Aalst een zevende plaats, klasgenoot Pascal Hölzl werd tiende.

Oldrik van der Aalst, gevallen tijdens training in Stams
Oldrik van der Aalst, gevallen tijdens training in Stams


28e Nord-Westdeutsche Mattenschanzentournee 4 en 5 september 2010 Harz

Na de successen in het Sauerland werd verlangend uitgekeken naar de twee beslissende wedstrijden in Wernigerode en Braunlage. De eindoverwining lag klaar voor Lars en ook Rico kon nog een gooi doen naar de zege. Christian Schirrmeister liet zich echter niet kennen en deed wat hij moest doen op zijn thuisschans. Na de twee wedstrijden in de Harz stond Christian fier bovenaan. Christian behaalde al regelmatig een podiumplaats maar ging nog nooit met de eindoverwinning naar huis.

Christian Schirrmeister en Rico de Jong in Braunlage
Christian Schirrmeister (1e) en Rico de Jong (3e)

Schirrmeister doorbrak de 1000 punten grens in de eindstand. Hij behaalde 1005,5 punten, respectievelijk 4,1 en 26,1 punten meer dan Lars Antonissen en Rico de Jong die tweede en derde werden.


Altijd al gewild: Zelf leren skispringen

Dat wordt nu mogelijk, schrijf je in voor het Dutch Nordic Team Herfst Skispringkamp 2010.

Dutch Nordic Team Herfst Skispringkamp 2010
Meer info...


28e Nord-Westdeutsche Mattenschanzentournee 28 en 29 augustus 2010 Sauerland

De Nederlandse jeugd deed goede zaken bij de eerste wedstrijd in Winterberg in de klasse Jugend 16 - 17 op de 44 meter schans. Een fraaie 1-2-3. Het podium kleurde spreekwoordelijk oranje.

Nederlands podium in Winterberg
1. Lars Antonissen; 44,5 und 44,5 m; 221,9
2. Ruben de Wit; 43,5 und 45,5 m; 221,4
3. Rico de Jong; 44 und 45,5 m; 216,6

's Avonds in Willingen won Lars nogmaals. Ditmaal gevolgd door Christian Schirmeister en Rico de Jong. Ruben kwam niet aan de start.

De volgende dag in Meinerzhagen nestelde Christian Schirmeister zich opnieuw tussen de Nederlanders. Ruben de Wit wist voor het eerst na zijn blesureleed te winnen. Rico de Jong werd derde en Lars Antonissen vierde.


Zesde keer voor het A&P Summer Ski Jumping Training Camp in Villach

Villach (O) was wederom gaststad voor het inmiddels traditionele FIS Summer Ski Jumping Training Camp. Voor de zesde keer op rij, gehouden van 15 tot 20 augustus 2010 als onderdeel van het FIS Aid & Promotion programma ten behoeve van de ontwikkeling van ski landen. 30 atleten -waaronder ook het Nederlands team- en hun trainers uit tien landen genoten van de perfecte infrastructuur in de Villach Alpen Arena en bereiden zich voor op het komendewedstrijd seizoen.


COC Continental Cup Bischofsgrün (D)

De Nederlandse skispringdames zijn er niet in geslaagd om in Bischofsgrün (D) op de HS74 een goed resultaat neer te zetten. Op beide wedstrijddagen werd de finale niet gehaald. Bastian Tielmann zorgde er wel voor dat Lars Antonissen en Joran de Schepper als voorspringer mochten springen.

14 augustus 2010
Winnares
MOHR Jenna 1987 GER 67.0 66.5 237.7
Nederlandse dames
37 VUIK Wendy 1988 NED 57.0 90.7
41 THOMAE Lara 1993 NED 55.5 88.1

15 augustus 2010
Winnares
HENDRICKSON Sarah 1994 USA 65.5 65.0 234.0
Nederlandse dames
38 VUIK Wendy 1988 NED 55.0 86.4
43 THOMAE Lara 1993 NED 55.0 84.4


Internationaal zomerskispringen Berchtesgaden

Oldrik van der Aalst heeft in Berchtesgaden (D) een tweede plaats in de J16 klasse behaald. De wedstrijd was in het kader van het Internationale zomerskispringen op de Grote Kälbersteinschanze HS 98.

Het Nederlands team nam deel aan de wedstrijden als afsluiting van een trainingsweek in het Oostenrijkse Ramsau. Oldriks grootste concurrent bleek Lucas Wagner. Lucas Wagner is één van Duitslands grootste skispringtalenten en was ook al in eerdere wedstrijden een waardige tegenstander. Van der Aalst leverde een matige eerste sprong af van 87 meter, waarna hij vierde stond. In de tweede doorloop liet hij zien dat hij het skispringen nog niet helemaal verleerd was. Met 95 meter, bijna de verste dagafstand, rukte hij op naar de tweede plaats. Het verschil met Lucas Wagner was te groot om helemaal goed te maken zodat Wagner met de eer ging strijken. Opvallend was verder de derde plaats van Faik Yuksel uit Turkije. Zo stonden er op het ereschavot twee springers uit niet traditionele wintersportlanden. Lars Antonissen stond na de eerste doorloop twaalfde en hij behield deze plek na zijn tweede sprong.

Rico de Jong zakte na zijn eerste sprong een plaatsje terug en werd twintigste in de klasse J17.

Buiten de twee Nederlandse dames waren er verder geen vrouwelijke deelnemers. Wendy Vuik was deze keer net iets beter dan Lara Thomae.

Wendy Vuik en Lara Thomae
Wendy Vuik en Lara Thomae


Top 10 in FIS cup Strbske Pleso Slowakije 2010

De eerste grote wedstrijd van dit zomerseizoen zit er inmiddels op voor de mannen van de Nederlandse skispringselectie. Rico de jong (16) , Lars Antonissen (15) en Oldrik van der Aalst (14), stonden aan de start in de FIS-cup wedstrijd in het Slowaakse Strbske Pleso. Van der Aalst scoorde tweemaal een top tien resultaat, De Jong en Antonissen debuteerden op dit niveau en eindigden beide in de achterhoede. De lage postitie van de balk en de daardoor lage aanloopsnelheid die het springen lastig maakt is iets waar Rico en Lars aan zullen moeten gaan wennen. Beide mannen zien we in de toekomst zeker nog terug!

Oldrik van der Aalst2x top 10 FIS cup Strbske Pleso
Oldrik van der Aalst 2x top 10 FIS cup Strbske Pleso (foto: Junioren WK Hinterzarten)

De wedstrijd in Slowakije was voor Van der Aalst de eerste keer dat hij uitkwam op zijn nieuwe materiaal. Voorheen werd hij altijd van materiaal voorzien door het Sloveense Elan. Nu is de overstap gemaakt naar het Duitse Fischer en daarnaast ook naar de nieuwe bindingen. Met dit soort bindingen werd Simon Aman Olympisch kampioen tot ongenoegen van de Oostenrijkers die de binding niet reglementair vonden. De jury ging hierin niet mee met de Oostenrijkers en een paar maanden later wordt hij inmiddels algemeen gebruikt. Het nieuwe materiaal is wel moeilijker te springen, foutjes in de techniek worden harder afgestraft, maar is een sprong goed dan is dit meteen terug te zien in de afstand.

In een trainingskamp in Hinterzarten voorafgaand aan de FIS wedstrijd werd besloten om toch met de nieuwe binding aan de start te komen. Dit pakte in de eerste wedstrijd goed uit, na de eerste sprong belandde Oldrik op plaats zeven. In de finale doorgang (de tweede sprong) was hij de enige in de top vijftien die geen "opwind" had en de jury liet Oldrik ook nog eens onnodig lang op de balk zitten voordat hij zijn sprong mocht maken. Technisch was de tweede sprong echter zo goed dat er geen plaatsen verloren gingen. Zevende, de eerste maal voor de veertienjarige in de top tien van een FIS-cup. Trainer Danneberg diende over de gang van zaken nog wel een tevergeefs protest in bij de jury. De Jong en Antonissen haalden beide de finale niet en mochten na hun eerste sprong de kleedkamer opzoeken.

Slecht weer de volgende dag bij de tweede wedstrijd zorgde voor afgelasting van de tweede ronde. Met nog drie springers te gaan besloot de jury dat het genoeg was. Oldrik stond na de eerste doorloop op een zesde plaats. Met tweemaal een top tien notering staat Van der Aalst in het algemeen klassement nu op een twaalfde plaats. Oldrik deed niet mee aan de eerste wedstrijdronde in het Oostenrijkse Villach. De Jong en Antonissen moesten beide weer genoegen nemen met een plaats in het achterveld. Zij kwamen dan ook voornamelijk met het doel om ervaring op te doen.

Oldriks prestaties waren voor de Nederlandse Ski Vereniging aanleiding om hem bij het NOC*NSF voor te dragen tot deelname aan het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival dat van 12-19 februari 2011 in het Tsjechische Liberec wordt gehouden. Ook de formele toelating tot het Skigymnasium in Stams (Oostenrijk) is inmiddels een feit. Hier krijgen alleen de allergrootste talenten van de wereld een kans om te studeren maar bovenal zich verder te kunnen ontwikkelen in de skisport. Na de zomervakantie start Oldrik er met zijn opleiding. Sponsors zijn overigens nog steeds welkom, het financiële deel is nog niet geheel rond (zie ook www.oldrik.nl).


Krik krak mijn arm brak!

Bas Lustermans over zijn ongelukje in Oberwiesenthal:

In Oberwiesenthal verliep de landing na mijn tweede sprong op woensdag 7 juli 2010 helaas niet volgens plan met als pijnlijk resultaat een gebroken ellepijp. Jochen en Pierre hebben me naar het ziekenhuis gebracht waar röntgenfoto’s genomen werden en met (open) gips liep ik later weer naar buiten. Inmiddels ben ik een week verder en heb ik in het ziekenhuis in Leiderdorp nieuw (gesloten) gips gekregen. Over twee weken zal uit nieuwe foto’s moeten blijken of de breuk uit zichzelf goed herstelt of dat er toch een operatie nodig is. Mijn zomervakantie zal er dus even anders uitzien dit jaar, maar ik kan niet wachten om eind augustus mijn comeback te maken. Pierre en Jochen, dank jullie voor de goede zorgen en begeleiding!

Groetjes, Bas Lustermans


Oldrik van der Aalst stapt over op Fischer ski's

Sinds juni 2010 springt Oldrik niet meer Elan ski's. Oldrik sprong sinds bijna het begin van zijn carrière op het Sloveense Elan. Zijn allereerste springski's waren ook van het Duitse Fischer.

Oldrik van der Aalst met zijn eerste springski's
Oldrik van der Aalst met zijn eerste springski's in 2004


Net geen podium voor Bas Lustermans in Willingen

Geen grote Nederlandse delegatie bij de tweede wedstrijd meetellend voor de Orenberg Cup in Willingen. Bas Lustermans en Joran de Schepper namen deel namens het Dutch Nordic Ski-jumping Team. Joran sprong tijdens zijn eerste sprong 38,5 meter maar had een mindere tweede sprong met maar 35 meter. Hiermee werd hij zevende. Bas -uitkomend op de kleine schans- miste net het podium maar wist wel de vierde plaats binnen te halen. Twee degelijke sprongen van 29,5 meter. Als Bas zich verder ontwikkelt zit een podiumplek er in de toekomst zeker in!

Bas Lustermans tijdens de training
Bas Lustermans vierde in Willingen


Nederlands succes tijdens start zomerseizoen

Onder fantastische omstandigheden zijn in Winterberg en Willingen de jaarlijkse Pinksterwedstrijden gehouden. Deze wedstrijden zijn de eerste wedstrijden in het zomerseizoen en een goed ijkpunt voor de schansspringers om te kijken hoe ze er voor staan na de rustperiode en de eerste zomertrainingen “op de matten”.

Lara Thomae, winst tijdens pinksterspringen 2010 in Winterberg.
Lara Thomae, winst tijdens pinksterspringen 2010 in Winterberg.

Aan de start dit jaar een wat gedecimeerd Nederlands team. Rico de Jong en Ruben de Wit zijn beide nog herstellend en zullen pas over een aantal weken de training hervatten. Wel aan de start Bas Lustermans, Joran de Schepper, Annick Hoefnagels, Lars Antonissen, Lara Thomae en Oldrik van der Aalst. De eerste wedstrijd vond plaats op de Herrloh schans in Winterberg. Vanwege het mooie lenteweer waren er veel toeschouwers waaronder veel Nederlanders. Bas startte als enige Nederlander op de kleine schans. Hij behaalde een 8e plaats. Daarna was het de beurt aan Joran, hij startte dit jaar voor het eerst op de grote. Een 7e plaats voor hem. Lars en Oldrik startten in dezelfde klasse. Door zijn overwinning van vorig jaar mocht Oldrik als laatste in zijn klasse starten. Lars behaalde bijna een podium plaats, vierde met minimaal een puntenverschil. Oldrik -met een sprong van 49 meter- zette meteen de concurrentie op flinke achterstand. Deze afstand was meteen de grootste dagafstand. Zijn tweede sprong was wat minder ver, maar nog steeds verder dan de concurrentie. De eerste overwinning in het zomerseizoen was binnen. Lara Thomae wist vrij eenvoudig te winnen in de damesklasse. De geroutineerde teenager zette de concurrentie gemakkelijk op achterstand. Annick had het wat moeilijker en werd vierde.
Uitslag Winterberg 23 mei 2010...

Lars Antonissen
Lars Antonissen

Na Winterberg trok de karavaan skispringers naar Willingen. Thomae had wederom geen enkele moeite met de andere dames en een tweede zege was een feit. Annick moet duidelijk nog een beetje wennen aan het leven op de grotere schansen en springt nog met wat te veel respect voor de schans en werd vijfde. Van der Aalst liet in de training zien dat ook hij een maatje te groot was voor de concurrentie. Alle trainingssprongen gingen vanaf de laagste balk richting schansrecord. In de wedstrijd vlotte het allemaal wat minder. Na de eerste doorloop moest hij Winterberger en lid van het Duitse C-kader Mirko Leber voor zich dulden. Met een verschil van 3,5 punten werd begonnen aan de tweede doorloop. Oldrik wist 6 punten goed te maken op Leber en zo toch nog de overwinning voor de Duitser weg te kapen. Runner up was Lars, hij wist zichzelf op het podium te nestelen met een mooie derde plaats. Bas werd tiende, ook hij moet komende zomer nog aan het werk om de afstand met de top te verkleinen. Joran behaalde de zevende plaats.
Uitslag Willingen 23 mei 2010...

Yoran de Schepper
Joran de Schepper

Jochen Danneberg wordt de nieuwe trainer van Nederland

Na het afscheid van Konrad Kral afgelopen april moest de Nederlandse Skivereniging naarstig op zoek naar een opvolger. Met het vertrek van Kral, die uitstekend werk verrichtte en goede resultaten behaalde met de Nederlandse selectie, is er behoefte ontstaan aan een ervaren trainer. Een deel van de door Kral gegeven trainingen zullen ingevuld worden door Thomas de Wit en Pierre Hartman (beide zelf actief geweest als springer). Beide zijn echter ook nog jong en niet ervaren genoeg om de huidige selectie naar de top te helpen. De Wit en Hartman zullen zich voornamelijk bezig houden met atleten van skispringvereniging “Dutch Nordic Team”.

Danneberg

De NSkiV selectie, en dan met name de categorie 14 – 15 jarigen en de dames die uitkomen in de COC competitie, zal per direct getraind worden door Jochen Danneberg. Danneberg was zo’n tien jaar geleden ook al werkzaam voor de Nederlandse Ski Vereniging. Werkte hij toen nog samen met Horst Tielmann, ditmaal zal hij nauw samenwerken met diens zoon Bastian Tielmann.

Jochen Danneberg weer werkzaam voor de Nederlandse Ski Vereniging.
Jochen Danneberg


Doelstellingen

De belangrijkste doelstellingen zijn een kansrijk junioren team aan de start te brengen bij het European Youth Olympic Festival (EYOF) en de eerste Winter Youth Olympic Games. Het EYOF is een door voorzitter Jacques Rogge in het leven geroepen evenement om jonge sporters uit verschillende disciplines met de internationale competitie bekend te maken. De bedoeling is om zo jonge atleten voor te bereiden op deelname aan de “echte” Olympische Spelen. De 57-jarige Danneberg, afkomstig uit Halberstadt, was zelf een succesvolle schansspringer. Tijdens zijn carrière van 1973 tot 1980 won hij een zilveren Olympische medaille in 1976 (Innsbruck) en tweemaal het eindklassement van de vierschansentoernee (1976 en 1977). Als trainer heeft hij als bondstrainer gewerkt voor Zuid Korea (met korte onderbrekingen van 1995 tot 2007) en de Verenigde Staten. Met het stoppen van Alan Alborn en Clint Jones bestond er geen A-selectie meer in de VS en kreeg Danneberg de opdracht om met behulp van organisatie “Ski Jumping Development USA” Amerika naar de internationale top te brengen.


Rico de Jong óók op de weg terug

Met Rico gaat het inmiddels wat beter. In de afgelopen periode is er zelfs een film van hem verschenen. Nu ook te zien voor ons...


Aanvang zomerseizoen en afscheid Konni in Meinerzhagen

Zaterdag 17 april 2010 wordt voor het eerst weer getraind na het winterseizoen. De training vindt plaats op de thuisschans in Meinerzhagen (D). Tevens neemt Konni afscheid op deze dag.

Inmiddels allemaal al weer achter de rug, nagenieten kan, gelukkig hebben we de foto's nog!


Konrad Kral - Dutch ski-jumping team
Geen sneeuw? Konnie regelt het!

Trainer Konrad Kral stopt.

Na jarenlang voor de NSkiV en het Dutch Nordic Skijumping Team gewerkt te hebben heeft Konrad Kral aangegeven er om persoonlijke redenen mee te stoppen. Konni (zoals zijn pupillen en vrienden hem mogen noemen) heeft heel veel betekend voor de Nederlandse skispring sport. Alle huidige atleten en heel van de vroegere zijn opgeleid door hem.

Binnenkort een uitgebreidere terugblik op deze geweldige trainer.

Fotoimpressie


Lara Thomae talent van de maand

Kijk snel op Topsport Gelderland...


Kom ook naar de Kids Indoor Ski Jump 2010 !

Download de folder...

Op zaterdag 10 april a.s. vindt in SnowWorld Landgraaf de eerste Kids Indoor Ski Jump wedstrijd plaats ooit gehouden in Nederland. Een unieke belevenis voor jonge kinderen in de leeftijd 6-12 jaar om te ervaren wat het is om een skispringer te zijn. Skispringen is – mits aanwijzingen goed opgevolgd, vertrouwd zijn met alpineskiën en bekend zijn met de basistechnieken – een veilige sport. Tevens is de schans aangepast naar deze leeftijdsgroepen. Deelname aan de wedstrijd is mogelijk voor kinderen met toestemming van een ouder. De beschikking over eigen alpine-uitrusting is een pre, het dragen van een helm verplicht!


Joran de Schepper in Z@ppsport

Kijken op www.zappsport.nl

Uitzending: 14 maart 2010


Lars op de weg terug

Lars Antonissen na blesureleed en zijn eerste sneeuwwedstrijd in 2010:

Het was een beetje een onmogelijke dag….eigenlijk een onmogelijk weekend. Wij (Bas en ik) gingen naar Willingen voor twee dagen training, waar ook nog een wedstrijdje bij zat. En na mijn twee maanden rust van een blessure zou dat dus mijn eerste training zijn. Toen we daar aankwamen was het niet mogelijk om te springen omdat de schans nog niet klaar was gemaakt. Het had geregend dus waren de meters hoge sneeuw foetsie, dus wij Konnie bellen die in het Kührhaus bleek te zitten. Hij had al ongeveer iedereen gebeld om die schans open te gooien, maar dat duurde tot ongeveer 4 uur en wij waren er al om 11 uur! Bas en ik hebben maar drie trainingssprongen kunnen maken voor de wedstrijd, en ik na 2 maanden niks doen!

Het spoor was zonder sneeuw en de uitloop met, dus hadden de ski’s een extra waxbeurt nodig, want het spoor bleek erg sloom te zijn. Om 6 uur was de wedstrijd en daarvoor hadden we al wat fans uit Nederland gevonden! Mijn eerste sprong bij de wedstrijd was 41,5 m en mijn tweede sprong 39 m en bij de training was dat rond de 30 m. Bas z’n eerste sprong was 19 m en z’n tweede 21 m. Met die sprongen had ik de 2e plaats veroverd! Bas is 6e geworden in zijn klasse. We hadden allebei enorm veel zin om die zondag verder te trainen maar het zat echt niet mee. Storm op komst ………geen training mogelijk. Wij blij dat Angela tot het laatst was gebleven want dezelfde avond konden we gelijk door naar huis…………….maar dan wel met een zilveren medaille op zak! Na een winterseizoen met behoorlijke tegenslagen / blessures die niets met skispringen te maken hadden sta ik in ieder geval helemaal op scherp voor het komende seizoen!

Lars Antonissen, 2e plaats in Willingen
Lars Antonissen

Groetjes Lars


Finale FIS cup Courchevel (F)

Eén van de laatste wedstrijden dit winterseizoen waarschijnlijk voor de Nederlanders. De Duitse bond heeft besloten dat de finale van de Duitse Schülercup niet openstaat voor de Nederlanders. In de finale mogen normaal alle springers uitkomen die punten hebben gehaald in de voorafgaande wedstrijden.

De finale van de FIS Cup skischansspringen werd afgelopen weekend afgewerkt in Courchevel. De olympische schans tijdens de spelen in Albertville. Aan de start ook het Nederlandse team. Alhoewel team misschien niet helemaal de juiste benaming is. Van de twee Nederlandse springers die normaal gesproken deel uit maken van de selectie moest Oldrik van der Aalst het nu alleen opknappen. Teamgenoot Ruben de Wit is ongelukkig ten val gekomen tijdens een afdaling op alpineski’s en bracht enige dagen in een ziekenhuis in Zwitserland door. De eerstkomende tijd zal hij niet meer in actie komen. Van der Aalst slaagde er beide dagen in om bij de eerste 30 te eindigen. Dit betekende weer de nodige FIS punten. In het veld weer een behoorlijk aantal springers die ook in het wereldbeker circuit uitkomen. Hierdoor lag de balk net zoals tijdens het junioren WK laag zodat de aanloopsnelheid ook aanzienlijk gedrukt wordt. Van der Aalst laat zien dat hij steeds beter overweg kan met deze “Worldcup omstandigheden”. Felix Schoft (D) won zowel zaterdag als zondag de wedstrijd.


Winst Oldrik van der Aalst in Deutscher Schüler Cup 2010 Baiersbronn

Oldrik van der Aalst heeft een wedstrijd van de Deutscher Schüler Cup 2010 gewonnen. In Baiersbronn liet hij het hele weekend zien dat hij de te kloppen springer was. De officiële training op vrijdag sloot hij af met een eerste plaats. Zaterdag bevestigde hij in de probe zijn goede vorm door nogmaals het verst te springen. Met Ruben de Wit op een tweede plaats waren de verwachtingen hoog bij de Nederlanders. Helaas kon de wedstrijd niet doorgaan door zware sneeuwval. De wedstrijd werd verschoven naar de zondag, zodat op zondag twee wedstrijden gesprongen moesten worden. Zo ver kwam het niet. Na de probe op zondag, waar het iets minder ging met Oldrik bleef het weer slecht. Na de eerste doorgang van de eerste wedstrijd besloot de jury er een punt achter te zetten. Omdat Van der Aalst na de eerst sprong aan de leiding ging won hij hierdoor ook de wedstrijd. Tijdens de huldiging brak de zon door. Te laat voor de organisatie om het programma alsnog te vervolgen. De Wit eindigde op een verdienstelijke tiende plaats.

Oldrik van der Aalst, winst in Bayersbronn
Oldrik van der Aalst

Op zoek naar wat ontspanning?

Skispringseizoen weer voorbij en zin om een spelletje te spelen? In dit Nederlands casino kunt u alle bekende casinospellen uitproberen van roulette en poker tot aan de blackjacktafels.


Junioren WK 2010: Lara Thomae top vijftien, mannen spelen bijrol

De Nederlandse afvaardiging bestaande uit Lara Thomae, Ruben de Wit en Oldrik van der Aalst heeft in het Duitse Hinterzarten naar tevredenheid gepresteerd. Lara Thomae wist zich zelfs te nestelen in de top vijftien. De mannen hadden het een stuk lastiger. Daar stonden een aantal springers uit het World Cup circuit aan de start. De balk lag daarom erg laag, te laag voor Ruben en Oldrik die eigenlijk nog meer snelheid nodig hebben om ver te kunnen springen. Toch lieten ze beide zien met sprongen van rond de 80 meter al redelijk uit de voeten te kunnen met World Cup omstandigeheden. Beide haalden de finale niet, maar met een 58e plaats voor Van der Aalst en een 65e voor De wit was men in het Nederlandse kamp tevreden. Het doel was ervaring opdoen en beiden weten ze nu wat er in de toekomst van ze verwacht wordt.

Lara Thoma WK junioren Hinterzarten 2010
Lara Thoma 15e WKJ 2010

Na de mannen was het de beurt aan de vrouwen. Door sneeuwval werd de wedstrijd verplaatst naar zaterdagochtend. Hiervan waren helaas niet al te veel toeschouwers op de hoogte. Lara trok zich hiervan niets aan en liet zien een vaste plaats veroverd te hebben in de mondiale subtop. Thomae maakte goed gebruik van de gunstige wind omstandigheden en behaalde een uitstekende vijftiende plaats. Een mooie verbetering ten opzichte van haar 20e plaats vorig jaar.

Team Holland Hinterzarten JWM 2010
Team Holland Hinterzarten JWM 2010

Meer foto's van het JWK...


Sneller, hoger verder: Ski- of schansspringen leren!

.Het Noords Festival in Reit im Winkl (Duitsland) waarbij allerlei noordse sporten aan bod komen.
Download de folder..

Het kan tijdens het Noords Festival in Reit im Winkl (Duitsland). Lees meer...

Veel jongens en meisjes die van skiën houden hebben al eens aan een clinic skispringen meegedaan. Nu is er de -zeker voor Nederland- unieke mogelijkheid om het ski- of schansspringen ook eens in de sneeuw uit teproberen. Hiervoor nodigen wij jullie graag uit.

Eind deze maand organiseert de Nederlandse Ski Vereniging het Noords Festival in Reit im Winkl (Duitsland) waarbij allerlei noordse sporten aan bod komen. Uiteraard kan hierbij het skispringen niet ontbreken!

www.skispringers.nl - Onafhankelijke website voor skispringen, schansspringen en sporters in Nederland.
Skispringers.nl Special Links | www.fis-ski.com | www.www.nskiv.org | www.berkutschi.com
.

Email webmaster (c) 2010 vanderaalst.com