www.skispringers.nl - Onafhankelijke website voor skispringen, schansspringen en sporters in Nederland.
 
Loading

Dutch Nordic Ski-Jumping Team

Het Dutch Nordic Team is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

 

 

Archief Nieuws en verslagen 2009 skispringen in Nederland

Nieuws archief van nieuws, berichten en verslagen uit de periode 2009 van het Skispringen (of schansspringen) in Nederland.

Geen dames skispringen bij de Olympische Spelen in Vancouver

zaterdag 14 november 2009

Vancouver (dpa) - Bij de Olympische Winterspelen in Vancouver zal er geen wedstrijd in het dames skispringen gehouden worden. Het gerechtshof in de Olympiade-stad wees de aanklacht van 14 skispringsters af. De groep heeft geprobeerd, via het "B.C. Court of Appeal" de opname van hun discipline in het programma van de 21e winterspelen te forceren. Al eerder in de zomer was een eerste poging via het gerecht mislukt.


Nederlandse skispringwedstrijd editie 2009
Afgelopen zaterdag 7 november 2009 is weer de jaarlijkse Nederlandse skispringwedstrijd gehouden. Binnenkort meer over dit fenomeen.

Bas Lustermans in actie op de K37 in Meinerzhagen 2009
Bas Lustermans in actie op de K37 in Meinerzhagen 2009


Demo en clinic skispringen HUIZEN

Deelname is gratis! Heb je interesse, of vind je het gewoon leuk om de demonstratie Skispringen bij te wonen? Kom dan zondag 1 november a.s. om 16.00 uur naar de skibaan en beleef het mee. Lees meer...


Rico de Jong in de schijnwerpers

Het kon natuurlijk niet uitblijven. De pers kreeg lucht van de buitengewone sport die Rico de Jong uit Haarlem beoefent. Bekijk zijn antwoorden op "10 vragen aan" en lees meer over zijn goede resultaten op de berichten uit de pers pagina.


Joran de Schepper "Skispringen is de leukste sport ter wereld!"

Joran legt uit waarom dit zo is in de rubriek "Talent in de Spotlights" van de Nederlandse Skivereniging.


Van talent naar wereldtop

Het aantal Nederlandse skiërs dat straks op de Winterspelen van Vancouver 2010 uitkomt, zou zo maar eens onze grootste delegatie aller tijden kunnen worden. Toeval? ‘Nee,’ zegt Pim Berkhout, manager Topsport van de Nederlandse Ski Vereniging. ‘Ons topsportbeleid werpt zijn vruchten af.’ Lees meer over de visie van Pim Berkhout over topsport


"Goede hoop op Olympische deelname in 2014"

Nederlandse skispringsters Lara Thomae en Wendy Vuik in Radio1-programma DitisdeDag

De skispringsters Lara Thomae en Wendy Vuik hebben goede hoop dat ze in 2014 voor Nederland mee kunnen doen aan de Olympische Spelen. Dit bleek vanmorgen in het Radio1-programma DitisdeDag.

Uitzending: 5 november 2009

Wendy Vuik, Lara Thomae en Bastian Tielmann.jpg
Bastian Tielmann, Lara Thomae en Wendy Vuik


Oldrik van der Aalst in Z@ppsport

Uitzending: 27 september 2009


Televisie opnamen Z@ppsport

Z@ppsport het Tros-programma heeft de Nederlandse skispringtalenten een dag lang gevolgd. Zondag zondag 27/9 om 8.45 is de uitzending. De herhaling volgt op woensdag 30/09, rond 15:15. 

Joran de Schepper - Z@pp sport tv opnamen
Voor de camera Joran de Schepper

Uitzending: 27 september 2009


COC en FIS wedstrijd Notodden (Noorwegen)

17-19 december 2009. Na een succesvolle zomer met de eerste FIS punten moesten de Nederlandse skispringers aantonen ook op sneeuw uit de voeten te kunnen. Om uit te komen op het WK onder 23 moet er vormbehoud getoond worden in de winter. De eerste gelegenheid hiervoor was in het Noorse Notodden. In Noorwegen werd zowel een heren FIS als ook een dames COC wedstrijd gehouden. Namens Nederland namen daar Wendy Vuik en Lara Thomae aan deel. Beide dames scoorden op deze schans een aantal jaren geleden ook hun eerste FIS punten. Inmiddels hebben Thomae en Vuik een vaste plaats verworven in de subtop van het dames skispringen. Ook in 2009 sprongen de oranje vrouwen in de punten. Lara Thomae behaalde een 27e en 29e plaats. Wendy Vuik een 28e en 26e plaats. De mannen Ruben de Wit en Oldrik van der Aalst, die op dit moment wat wisselende resultaten laten zien in de trainingen, hadden het moeilijk in de eerste wedstrijd. Geen plaats bij de eerste dertig en dus ook geen punten. Een dag later verliep de wedstrijd beter. Van der Aalst stond na de eerste ronde op plaats 24. De tweede sprong bracht Oldrik niet wat hij gehoopt had, hiermee zakte hij terug naar plaats 29. Het uiteindelijke doel werd hiermee wel gehaald, FIS punten binnenhalen en hiermee vormbehoud tonen. Teamgenoot Ruben de Wit viel tweemaal net buiten de top 30. De deur naar het jeugd WK staat nog open. Wisselende resultaten, hele verre sprongen afgewisseld door veel minder goede, is een bekend verschijnsel bij jonge skispringers. De Wit (14) en Van der Aalst (14) zitten beide midden in zo'n fase. De sport vergt een perfect balans van het lichaam tijdens de afsprong en de vlucht. Door groeispurts in de pubertijd verandert het zwaartepunt van het lichaam van de springer. Dit maakt het erg lastig en vergt continu aanpassingen in de techniek.


Bijzondere prestaties skispringers in FIS Cup Strbske Pleso

In het weekend van 12 en 13 september 2009 stonden de Nederlandse skispringers Oldrik van der Aalst en Ruben de Wit aan de start van de FIS-cup in Strbske Pleso, Slowakije. In een startveld van 70 senioren uit 14 verschillende landen wisten Oldrik en Ruben op de eerste wedstrijddag in de top 30 te eindigen. Beide skispringers maken deel uit van de Beloften, de nationale jeugdselectie skispringen en waren de jongste deelnemers van het hele veld. De 14 jarige Ruben uit Rotterdam wist een fantastische prestatie neer te zetten door na de eerste sprong op de 22e plaats te eindigen. De tweede sprong was helaas wat minder waardoor hij op een zeer nette 29e plaats eindigde. De 13 jarige Oldrik van der Aalst eindigde na de eerste sprong als 19de en behaalde uiteindelijk een 30e plaats. Op de tweede wedstrijddag wisten beide skispringers opnieuw een fantastisch resultaat neer te zetten. Oldrik en Ruben eindigden op respectievelijk een 30e en 35e plaats. De behaalde resultaten van Ruben en Oldrik zijn bijzondere prestaties van deze nog zeer jonge heren aangezien grote toppers aan de start stonden bij de FIS-wedstrijd in Slowakije. Trainer Konrad Kral kijkt dan ook met veel trots terug op een geslaagd weekend.


FIS Cup Falun (Zweden)

De Nederlandse skispring talenten Oldrik van der Aalst en Ruben de Wit die dit seizoen "om ervaring op te doen" in de FIS Cup mogen starten hebben in het weekend van 19 en 20 september vriend en vijand verbaasd met hun resultaten. De Barnevelder Van der Aalst maakte indruk door in het Zweedse Falun op de K90 schans in de probe een tweede plek op te eisen. Het ontlokte de duitse bondstrainer Peter Rohwein de opmerking: "Fantastisch, als hij dat maar niet in de wedstrijd doet." Helaas behaalde Oldrik in de wedstrijd zelf inderdaad geen tweede plaats. Met een 14e plaats op zaterdag en een 13e op zondag was het toch feest in het Nederlandse kamp. Ook De Wit haalde op beide dagen de finale, een 20e en 21e plaats was zijn deel. Winnaars waren Nico Hermann uit Duitsland op zaterdag, terwijl de Noor Tord-Markusen Hammer de beste was op zondag.

Oldrik van der Aalst en Ruben de Wit in Falun Zweden.
Oldrik van der Aalst en Ruben de Wit in Falun Zweden.


Skispringtalenten vliegen vooruit

Skispringer Oldrik van der Aalst (13 jaar) heeft afgelopen zondag 16 augustus 2009 een goede prestatie geleverd op een 95 meter schans tijdens een FIS cup zomerwedstrijd in Oberwiesenthal, Duitsland. In een veld van 87 deelnemers uit 15 verschillende landen eindigde Oldrik met sprongen van 85 en 73 meter in de finale uiteindelijk als 30e. Dit is als jongste deelnemer binnen een sterk seniorenveld met een aantal World Cup atleten uit traditionele skispringlanden een unieke prestatie te noemen. De dag ervoor eindige Oldrik nog op de 59e plaats. 

Dat het talentherkenningsprogramma van de NSkiV letterlijk en figuurlijk vooruit vliegt bewijst ook leeftijdsgenoot Ruben de Wit (14 jaar) met een uitstekende 49e plaats op de 1e wedstrijddag. Op de 2e dag eindigde Ruben als 78e.

Skispringster Wendy Vuik (20 jaar) heeft haar goede reeks in de ladies Continental Cup summertour een mooi vervolg weten te geven met een 25e en een 16e plaats (52 deelneemsters). Talent Lara Thomae begint haar oude vorm terug te vinden getuige haar 34e en 39e plaatsen. Op 21 en 22 augustus a.s. vindt de volgende wedstrijd binnen de ladies Continental Cup summertour plaats op de olympische schans in het Noorse Lillehammer. 


Top 20 Wendy Vuik in de Continental Cup in Poehla (D)

Wendy Vuik heeft woensdag 12 augustus 2009 in het Duitse Poehla een goede prestatie geleverd bij de Continental Cup. In een sterk bezette wedstrijd met 54 deelneemsters uit 15 landen en vrijwel de gehele wereldtop aanwezig, wist het Rotterdamse selectielid van de Nederlandse Ski Vereniging een 16de plaats te behalen.
Wendy heeft deze zomer veel energie gestoken in training en deelgenomen aan diverse zomerwedstrijden. Een van haar doelen voor aankomende winter is kwalificatie voor de Wereldkampioenschappen Skispringen in Planica Slowakije in maart 2010. 

Wendy Vuik
Wendy Vuik


Rico de Jong gevallen

Tijdens een training in het Duitse Oberhof is Rico de Jong na de landing van een sprong gevallen. Hierbij heeft hij een gebroken been opgelopen. Stuur hem ter ondersteuning een leuke email want hij moet nogmaals onder het mes.

Namens het Dutch Nordic Team: Beterschap en dat je maar weer snel kunt vliegen!

Rico de Jong - schans Winterberg
Rico de Jong


COC en FIS wedstrijd Notodden Noorwegen

Na een succesvolle zomer met de eerste FIS punten moesten de Nederlandse skispringers aantonen ook op sneeuw uit de voeten te kunnen. Om uit te komen op het WK onder 23 moet er vormbehoud getoond worden in de winter. De eerste gelegenheid hiervoor was in het Noorse Notodden. Lees meer...


ZX verlengt sponsorcontract skispring selectie NSkiV

Het contract voor de sponsoring van de skispringselectie is weer verlengd. Om het partnerschap uit te dragen is een groot paneel prominent in het bedrijfspand geplaatst.

ZX sponsor skispringen wandpaneel

 

Skispringers.nl Special Links | www.fis-ski.com | www.www.nskiv.org | www.berkutschi.com
.

Email webmaster (c) 2010 vanderaalst.com