www.skispringers.nl - Onafhankelijke website voor skispringen, schansspringen en sporters in Nederland.
 
Loading

Dutch Nordic Ski-Jumping Team

Het Dutch Nordic Team is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

 

 

Archief Nieuws en verslagen 2006 skispringen in Nederland

Nieuws archief van nieuws, berichten en verslagen uit de periode 2006 van het Skispringen (of schansspringen) in Nederland.

Tweemaal winst in 24 uur betekent goede start "winterseizoen 2006 / 2007".

Afgelopen weekend (29/30.09.06 / 01.10.06) behaalde Jermo zijn derde en vierde seizoensoverwinning in de kategorie U14. In het kader van de nationale Zwitserse kompetitie werden drie wedstrijden in 1 weekend gesprongen, de zogenaamde Berner Tournee.
Vrijdag vond de eerste wedstrijd met een nachtspringen in Marbach plaats. Met twee goede sprongen behaalde Jermo dankzij zijn "Haltungsnoten" zijn derde seizoensoverwinning (na Oberstdorf en Wildhaus). Een dag later vond op de "Gurten" de volgende wedstrijd plaats. Hier waren zijn sprongen nog beter en liet hij wederom al zijn zwitserse konkurenten achter zich en behaalde zijn vierde seizoensoverwinning.
De zondag verliep wat minder goed. Afstemmingsproblemen bij de afsprong brachten hem niet verder dan een vijfde plaats. Dit was echter nog genoeg om de Berner Tournee met een tweede plaats af te sluiten.
In de nationale Helvetia Nordic Trophy ranglijst staat Jermo momenteel op de tweede plaats in zijn kategorie U14. De 3 wedstrijden van dit weekend tellen al mee voor het winterseizoen. Er kan nu dus al gezegd worden dat Jermo goed in het winterseizoen 2006/2007 gestart is.


Winst Oldrik van der Aalst

Oldrik van der Aalst heeft in het weekend van 16 en 17 september jl. een bijzondere prestatie neergezet. In een sterk bezet veld wist Oldrik een eerste plaats te behalen. De wedstrijd vond plaats in Neustadt op de K40 schans.

Voorafgaand aan de wedstrijden werd door de skispringers uit de talentontwikkelingsgroep op de schansen in Hinterzarten getraind. Door het verbeteren van de sprongtechniek weten de Nederlandse skispringers steeds weer enorme vooruitgangen te boeken.

Na de goede wedstrijdresultaten in de afgelopen twee jaar van Jermo Ribbers en Thomas de Wit heeft opnieuw een jong skispringtalent uit Nederland de 'Schwarzwälder' verrast.

Bron: NSkiV


Weer podiumplaatsen voor Jermo Ribbers

De afgelopen weken stonden voor Jermo vooral in het teken van trainingen en testen. Zo waren de ervaringen als voorspringer in de Alpencup zeer welkom. Afgelopen week werd de aerodynamiek in de aanloophouding en de vlieghouding in de lucht bij het militaire vliegveld van Emmen, bij Luzern, getest en wetenschappelijk beoordeeld. Zijn gemeten waarden waren zeer goed, vooral Jermo`s "Gleit-Zahl" (aerodynamische vlieghouding en draagvlakte) mocht er wezen. Deze was de beste van de "Nachwuchsspringer" en was met 1.41 niet veel minder dan die van Andreas Küttel (1.48).

Vandaag, zaterdag 16 september 2006 was de gehele Zwitserse springer- en kombinatie-scene in Einsiedeln aanwezig. Alleen het A en B team van de Speciaalspringers was er niet. Plaats vond de Helvetia Nordic Trophy in de Speciaalspringer- und Kombinatieklasse.

Jermo werd in de kategorie U-14 met twee goede sprongen tweede en liet zien dat hij sinds enkele maanden nog steeds bij de top in "eigen" land hoort.
Nieuw voor hem was dat hij nu ook bij de "Kombinierer" tot de absolute Zwitserse top hoort. `s-Middags werd een 3 km. bergloop (o.a. naar de "Schanzenturm") gehouden die meetelde voor de kombinatie. Hier werd hij niet ver achter de eerste eveneens zeer goede tweede.


Bergschenhoek 5 september 2006.

9 Skispringers en 3 skispringsters doen in 9 dagen mee aan 5 wedstrijden

De skispring(st)ers van het Dutch Nordic Ski Jumping Team (10-18 jaar) hebben het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van September meegedaan aan 5 skispringwedstrijden in het Sauerland en de Hartz.
In Winterberg Willingen Meinerzhagen Wernigerode en Braunlage ontmoeten zij daar zo’n 120 skispringers uit Noord en Midden Duitsland.

Na 4 maanden zomertraining is het 5 schansen tournee een goede graadmeter van het kunnen en de vooruitgang die behaald is door de zomer training.

De jongste deelnemers springen op een K 35 meter schans en de groten op een K 60 meter schans.

Twee 3e plaatsen in het algemeen klassement is een goede prestatie voor de skispringers uit Nederland. In de categorie Schuler 12-13 en bij de dames gingen 2 Nederlandse talenten er vandoor met een fel begeerde beker.

1.  Leber Mirko 2.  Schirrmeister Christian 3.  Van der Aalst Oldrik 1.  Haefele Anna 2.  Wallewein Lea 3.  Thomae Lara

Verder is het verheugend om te zien dat veel Nederlandse skispringers die voor het eerst of voor de 2e keer met deze belangrijke wedstrijd hebben meegedaan tevreden stellende resultaten hebben behaald.

Succes met de verdere wedstrijden,
Ignat Boland

Verslag Wernigerode op junior-jumping
Verslag Braunlage op junior-jumping


FIS-Cup in Oernskoeldsvik (Zweden)

Afgelopen weekend 2 en 3 september 2006 heeft Thomas meegedaan met de FIS-Cup in Oernskoeldsvik (Zweden).
Aan deze internationale Fis-cup wedstrijd deden velen landen mee zoals Finland, Rusland, VS, Noorwegen, Kazachstan en Zweden in de leeftijdsgroep van 1985 tot 1991.
De belangrijkste doelstelling was om kennis te maken met dit soort wedstrijden.
In de FIS-Cup gaat alles er heel officieel aan toe. Er doen ook deelnemers mee die al in de Continental cup springen. Op zaterdag werd iedereen voor de wedstrijd officieel gemeten zoals, lengte, BMI en pak waardoor sommige op het laatste moment nog snel hun pak moesten aanpassen.

Thomas de Wit, Oernskoeldsvik(Zweden)
Copyright: sportsplanet.at

Daar Thomas behoorde tot de jongsten was het doel om bij de eerste 30 te springen.
Op zaterdag heeft hij uiteindelijk onder slechte weersomstandigheden een 33e plaats weten te bemachtigen en op zondag uiteindelijk een 23 plaats waardoor hij zijn eerste Fis Punten heeft weten te bemachtigen.

Voor diegene die interesse hebben is er door sports plannet een dagboek bijgehouden.


2/3 September: Jermo wordt tweede en wint!

Jermo`s topvorm houdt momenteel aan. Nadat hij afgelopen donderdag op de grote schans in Einsiedeln 116 m. geprongen is (Schanzenrekord Thomas Morgenstern: 117 m., natuurlijk met wat minder aanloop), werd hij gisteren, zaterdag, in aanwezendheid van de komplete Zwitserse "Nachwuchs" tweede op de nieuwe schans in Gibswil (HS 65).
Spontaan werd besloten dat vandaag zondag (niet gepland), de wedstrijd in Wildhaus (daar waar Simon Ammann vandaan komt) bezocht zou worden. Gewoon springen zonder enige vorm van prestatiedruk en als training, daar de afgelopen week op 5 (!) verschillende schanzen getraind en tendele wedstrijden gesprongen waren (K40, 60, 70, 90, 110). Dit pakte goed uit, daar Jermo gewoon losjes de wedstrijd won. In de navolgende noordse-kombinatieloop van 5 km. moest hij enige van de kombinerende sporters voor laten gaan. In de noordse-kombinatie werd hij uiteindelijk vierde.

Jermo Ribbers Garmisch-Partenkirchen 2006
Jermo Ribbers

Zie ook: www.junior-jumping.de
www.skispringen.ch


Op zaterdag 26 augustus 2006 heeft Thomas meegedaan in Hinterzarten als outsider met de selectiewedstrijden van het Duitse team. Deze selectie wedstrijd werd gehouden om deelnemers te selecteren die mee mogen doen aan de Alpen-cup wedstrijden. Aan deze wedstrijd deden 22 deelnemers mee, waarvan er circa 12 werden geselecteerd.
In deze wedstrijd heeft Thomas zich weten te vestigen op een 8e plaats waardoor hij een plaats in de selectie zou bemachtigen (mits hij de Duitse nationaliteit zou hebben).


Rotterdam 28-8-2006

Afgelopen weekend (26 en 27 augustus 2006) hebben 12 van onze sporters vol overgave mee gedaan aan de 24e Nordwestdeutsche 5 Mattenschanzentournee onder leiding van Ignat Boland.
Dit weekend werd er gesprongen in Winterberg, Willingen en Meinerzhagen.
Iedereen heeft zichzelf overtroffen en er voor gezorgd dat Nederland weer goed op de kaart werd gezet.

Een korte impressie van een aantal sporters :
Annick was steeds in staat om met haar 2e sprong verder te springen.
Tobias heeft laten zien dat hij de klik gemaakt heeft en de strijd aan kan gaan.
Julian nam weer zeer gemotiveerd aan de wedstrijd deel.
Oldrik zorgde er voor dat er een spannende strijd was tussen nummer 1,2 en 3, waarbij de houdings punten uiteindelijk doorslaggevend waren.
Lara moest de strijd aangaan met dames die ouder waren maar wist ook het erepodium te bereiken.

3e plaats voor Oldrik in Winterberg
Oldrik van der Aalst (links)

Natuurlijk hadden een aantal sporters gehoopt om in de ranglijst hoger te eindigen. Zeker gezien de behaalde resultaten van het afgelopen jaar. Maar tijdens deze wedstrijd bleek dat onze concurrenten ook niet stil hebben gezeten.

John de Wit


Zaterdag 26 augustus was voor Jermo een spannende dag. Voor het eerst in zijn jonge "karriere" stond een wedstrijd op een "grote schans" (K90/HS100) op het programma. In de training al vaker over de 90 en 100 meter gesprongen, was het voor hem, en ook voor zijn ouders, toch spannend hoe het "im Ernstfall" zou gaan. De trainingen in de voorafgaande week waren veelbelovend. Nog op donderdag werd een hele training op de grote schans in Einsiedeln "absolviert". Al deze trainingssprongen gingen technisch goed, en over 100 meter.
Zaterdagmorgen ging het over de Riedbergpass naar Oberstdorf. Voordien werd nog een bezoekje in het "Reintal" afgelegd, waar bij de firma W'AMS de "Sprunganzüge" o.a. ook voor Simon Ammann en de andere Zwitserse Weltcup-Springers gemaakt worden.
's-Middags werden nog 8 trainingssprongen gesprongen. Met goede opwind gingen enkele sprongen over het K-punt van 90 meter.
's-Avonds draaide de wind helaas en het regende. Met rugwind kwam Jermo niet verder als 82/80.5 en 80.5 meter. Dit was echter genoeg om met 45 punten voorsprong (!) te winnen en zijn "trainingskollegen" Yannick Schat, als tweede, achter zich te laten. Derde en vierde werden de duitsers Maximilian Kaier en Dominik Fiala.


Voor Jermo stond afgelopen weekend (19/20 Augustus) een soort van 2-landen tournee op het programma. Met zijn trainingsgroep van het "Stützpunkt" Einsiedeln werd vrijdagmiddag naar Kandersteg (Berner Oberland) gereisd. Daar stond op zaterdag een wedstrijd in de reeks van de swisscom-cup op het programma. Kandersteg staat bekend om zijn "tückischen Windverhältnisse". Jermo had hier echter geen last van. Zijn eerste sprong was gewoon niet goed. Hij sprong, naar eigen zeggen, ongeveer een kilometer te laat af, wat hem niet vooraan in het klassement bracht. Zijn tweede was daarvoor een "Bombe". Met goede "Haltungsnoten" en technisch goede sprongen werde hij uiteindelijk vijfde, wat toch tot enige tevredenheid stemde. Direkt na de wedstrijd werd de lange reis naar Bad-Griesbach onder de wielen genomen. `s-Avonds laat kwamen de atleten daar aan. Na een verkorte nachtrust werden `s-Morgens enkele trainingssprongen gemaakt die voor Jermo veelbelovend waren. De wedstrijd zelf stond onder goede sterren. Een zeer goede eerste sprong, en een, mede door de slechte wind mindere, maar volgens de trainer (Pipo Schödler, broer van nationaltrainer Bernie) technisch een nog betere tweede sprong, brachten hem uiteindelijk naar een tweede plaats. Zo goed was hij in Bad-Griesbach nog nooit geweest. In het totaalklassement van de George-Thoma-Pokal werde Jermo uiteindelijk tiende, ondanks een slechte eerste wedstrijd en geen deelname aan de tweede.
Bij de dames starte Wendy en kon hier goed de aansluiting met de subtop houden. Ze werd geloof ik vijfde. In ieder geval werd ze in het totaalklassement van de George-Thoma-Pokal vijfde. Lara kon zich helaas niet kwalificeren voor de zondag-wedstrijd op de grote schans.
Zondagavond laat kwamen de atleten weer bij ons in het kloosterdorp aan. Na enkele uren slaap, stond de volgende training voor Jermo op het programma, de schoolweg op de fiets via de "Stolleren", de natuurlijke oneffenheid tussen Gross, en Einsiedeln.


Finale Georg Thoma Pokal

Op zaterdag 18 augustus was in Bad Griesbach de finale op de K28 om de felbegeerde Georg Thoma Pokal. Om 2 uur begon bij heerlijk zomerweer de finale met 80 deelnemers. Voor Lara een spannende dag, want zij staat na 2 wedstrijden op plaats 1 in het klassement.

Lara Thomae, eerste Georg Thoma Pokal
Lara Thomae, eerste Georg Thoma Pokal

Na de eerst sprong stond Svenja op de eerste plaats met 28,5 meter, en bij de tweede Durchgang sprong ze zelfs nog een meter verder, maar moest ze met de hand op de matten zich staande houden. Zij kon toch haar voorsprong behouden, en won de wedstrijd voor Johanna (met 27,5 en 28 meter) en Lara (26,5 en 25,5 meter). Maar omdat de 2 beste wedstrijden meetellen voor het klassement, kon Lara haar voorsprong behouden en won daarmee de GT Pokal! Uitslag: 1. Lara 446 punten, 2. Johanna Schnurr 443,8 punten en 3. Svenja Würth met 441,3 punten.Op zondag was het de beurt aan Wendy en Jermo. Jermo sprong met 53,5 en 51,5 m naar een tweede plaats en eindigde in het klassement op de tiende plaats.

Wendy sprong met 44 en 43 meter naar een goede vijfde plaats, en werd in het eindklassement ook vijfde!


FIS wedstrijden
De afgelopen drie weken hebben verschillende springers van het Dutch-Nordic-Team aan FIS wedstrijden meegedaan. Allereerst was daar de FIS Schüler Grand-Prix in Garmisch-Partenkirchen en Füssen (29/30 juli 2006).
Domingo en Thomas behaalden hier beide een 11. plaats. In Füssen waren de uitslagen van Oldrik en Jermo wat rooskleuriger, resp. een 9. en een 4. plaats (zie de al gepubliceerde uitslagenlijsten).

Oldrik van der Aalst tijdens teamspringen FIS Schüler Grand-Prix in Garmisch-Partenkirchen en Füssen 2006 Duitse voorspringer voor Nederland tijdens teamspringen FIS Schüler Grand-Prix in Garmisch-Partenkirchen en Füssen 2006 Jermo Ribbers tijdens teamspringen FIS Schüler Grand-Prix in Garmisch-Partenkirchen en Füssen 2006

Op 5. Augustus vond er een nieuwe serie plaats in Hinterzarten, genaamd de "FIS Youth-Ski-Jumping". Deze nieuwe reeks van wedstrijden worden voor jeugdspringers van jaargang 1992, 1993 en 1994 gehouden en vinden direkt voor het wereldcupspringen plaats. De jury-leden en "Punkterichter" ziijn dezelfde als die van de wereldcup en het procedure loopt precies zo als bij de wereldcupspringers. Elk land kan 4 springers afvaardigen, het gastland mag met 14 springers uitkomen. In Hinterzarten waren 9 nationaliteiten aan de start.
Voor Nederland kwamen Lara en Jermo uit. Omdat er helaas geen verder meisjes aanwezig waren in Hinterzarten mocht Lara met de jongens meespringen. Haar sprongen op de K71 reikten respectievelijk tot 46 en 44 meter
Jermo`s eerste sprong ging naar 69 meter, wat resulteerde in een plaats in de eerste 15. Helaas "verpatste" hij de tweede en lande bij 63 meter, wat in het totaal-klassement een 22. plaats opleverde, wat uiteindelijk toch een goed resultaat was. Winnaar werde de duitser Simon, voor de Pool Muranka en de Sloween Prevc.

Een week later, op 12. Augustus de volgende FIS Youth-Jumping wedstrijd bij het wereldcup-springen in Einsiedeln. Lara was helaas niet meer van de partij. Doordat er in Einsiedeln ook geen meisjes aangemeld waren, is Lara afgereisd naar Meinerzhagen. Daar werd datzelfde weekend de Ladies Continental Cup gehouden.
Dus was Jermo de enigste vertegenwoordiger voor Nederland. Hij had zich een plaats bij de eerste 15 als doel gegesteld. Totaal waren 7 nationaliteiten aan de start, 14 Zwitsers (als thuisland "berechtigt" voor 14 starters) en verder o.a. de Duitsers, Oostenrijkers, Tschechen, Polen en Slowenen (alle met hun beste 4 deelnemers). Jermo had startnummer 34. Bij startnummer 32 begon het behoorliijk hard te regenen. Desondanks kon hij op zijn thuisschans (K70) in de eerste doorgang 71.5 meter springen (punten 16.0, 16.5, 17.0, 17.0, 17.5), wat een 10. plaats in het tussenklassement opleverde. Het doel een plaats bij de eerste 15 lag dus binnen handbereik. De tweede sprong was nog beter. Jermo lande bij 72 meter en kreeg van de internationale "Punkterichter" de punten 17.5, 17.5, 18.0, 18.0 en 18.5! Dit betekende zelfs een 8. plaats in de tweede doorgang. Totaal leverde dit een 11. plaats op! De Oostenrijker Kraft werd winnaar, voor de Pool Muranka, en de Zwitser Berney.

Robert


Orenberg cup in Willigen (D) 8 juli 2006
Zaterdag 8 juli 2006 hebben Lara en Oldrik meegedaan aan de Orenberg cup in Willigen,
Lara sprong "gewoon" super van de 45 meter schans, met 2 keer een 1ste plaats.
Oldrik zijn eerste sprong van de 35 meter was ook geweldig, en stond zelfs na de eerste doorgang op de 1ste plaats.
Helaas ging z'n 2de sprong wat minder en werd hij 4de, met toch nog een mooi eind resultaat van een 2de plaats.

Wilma


Voor jullie Home-Page hier een paar uitslagen van Jermo. Nadat hij in Bad-Griesbach min of meer door het luchtpolster viel en hij niet van de "Schanzentisch" weg kwam, gaat het een week later weer langzaam de betere kant op. Afgelopen weekend stonden 2 wedstrijden in de Nordische Kombination op het programma.

Wens jullie een prettige week. Groet, Robert.


Bad Griesbach (D) 26 juni 2006
...Bei den Mädchen erreichte Svenja Würth (SV Baiersbronn) im ersten Durchgang mit 30 Metern die größte Weite. Ihren Vorjahressieg in derMädchenklasse II konnte sie dennoch nicht wiederholen. Sie wurde im zweiten Durchgang von ihrer Klubkameradin Johanna Schnurr und
auch von Lara Thomas (Niederländischer Skiverband/Note 223,2) noch übertroffen. Würth musste mit 222,8 Punkten mit dem dritten Rang vorlieb nehmen... Hele artikel


Kids Cup Meinerzhagen / Ludenscheid 18/19 juni 2006

Sophie over de wedstrijd van 18 juni 2006 K12 Meinerzhagen:

We beginnen met de ochtend.
Een normale training. Sophie is weer op skispringen gegaan.
Eerst begon ik (Sophie) met glijden.
Toen ik een paar keer had gegleden mocht ik al van de schans, de K12 schans.
Toen ik twee keer had gesprongen was er al een wedstrijd van de Kids Cup. Die keren ben ik alleen nog maar gevallen in de uitloop maar gelukkig bij de tweede sprong bleef ik mooi staan. De behendigheidswedstrijd, het tweede deel van de wedstrijd, was wel grappig. Ik werd 5e bij de meisjes.

Skispringfamilie Hoefnagels Podiumplaatsen Nederlandse springers

Annick over de wedstrijd van 17 juni 2006 K15 Ludenscheid:

Hoi Allemaal,

Wij gaan jullie iets vertellen van het weekend van 17 en 18 juni 2006. Toen wij (Annick en Gijs Hoefnagels) zaterdag 17 juni in Lüdenscheid aankwamen was er alleen nog maar een meneer die alles klaar zette. Wij gingen de skies wachsen en toen kwam Julian met zijn vader en gingen wij de schans bezichtigen. Op het moment dat we beneden kwamen kwam Robin eraan en gingen we nogmaals de schans op. Toen Ignat kwam gingen we warmlopen en omkleden; er was geen kleedkamer dus moest het in het openbaar. Het springen ging heel goed en na twee keer glijden mocht ik al gaan springen. Julian viel en Robin viel bijna. Toen ik sprong ging het best goed maar het hobbelde bij de uitloop wel. Het ging steeds beter en 's middags was er een wedstrijd. Ook dat ging goed. na het skispringen was er een hardloopwedstrijd van 1 kilometer door het bos. Ik werd derde met het skispringen en tweede met het hardlopen. Gijs was 4e.
Na de prijsuitreiking en de lekkere broodjes met duitse worst van de barbeque reden we naar Meinerzhagen waar we in de jeugdherberg gingen slapen. De volgende dag zouden we daar een wedstrijd hebben, maar daar vertelt Sophie over.

Groetjes van Annick

Annick Hoefnagels Trainer Boland en zijn succesvolle sporters


Chaux-Neuve (F)
Jermo was voor twee wedstrijden in Chaux-Neuve (Frankrijk), in het kader van de Swisscom-Cup. Hier waren de omstandigheden nog ideaal. Een mooie afsluiting van het winterseizoen 2005 / 2006 dus.

Jermo tijdens een wedstrijd in St. Moritz (maart 2006)

Jermo Ribbers in St. Moritz Jermo Ribbers in St. Moritz


Onderlinge wedstrijd Hinterzarten (D) 26 maar 2006

Hallo,

Ik ben Menno Westenberg en 9 jaar.
Ik ben vrijdag middag (24 maart 2006) samen met mijn vader en Tobias naar Hinterzarten in Duitsland gereden voor de laatste sneeuw training dit seizoen.
We kwamen s`avonds heel laat aan en stonden de volgende dag om 9 uur op de schans.
Ik ben eerst een paar keer van de uitloop van de K30 gegleden en mocht toen van Konrat naar boven voor mijn eerste sprong van de K30.

Menno  Westenberg K30 Hinterzarten Oldrik, Lars en Ruben

Toen ik de eerste keer boven op de balk zat vond ik het heel erg eng.
En bij de eerste sprong ben ik op de uitloop gevallen, maar bij de volgende sprongen ging gelukkig alles goed en vond ik het al niet meer zo eng.
Nu vind ik het erg leuk en spannend.
Zondag na de training hebben we nog een wedstrijdje gedaan en werd ik bij de eerste wedstrijd 4e en bij de tweede 5e.


Jermo heeft vandaag (25 februari 2006) meegedaan aan een nationale "Nachwuchswettkampf" bij ons in Einsiedeln. Alle "Nachwuchsspringer" uit heel zwitserland waren aan de start. Eindelijk komt hij weer langzaam in het "oude ritme", en kon goede tweede werden (na de eerste "Durchgang" stond hij zelfs nog eerste). Ook morgen is er weer een wedstrijd. Doel: weer een plaats bij de eerste 3.

Ook vandaag (26 februari 2006) heeft Jermo weer een wedstrijd in Einsiedeln gesprongen. Wederom kon hij na een goede eerste, en redelijke tweede sprong, net als gisteren, goede tweede worden en bevestigde daarmee dat hij in Zwitserland weer tot de besten in zijn klasse hoort. Daar het hier nog steeds sneeuwt kunnen bij ons nog steeds trainingssprongen gemaakt worden. Dit precies wanneer hij vakantie heeft. Kan dus niet beter!


De Nederlandse afvaardiging naar Zakopane heeft een goede indruk achtergelaten tijdens de Lotos Cup (3 en 4 februari 2006) in het Poolse Zakopane.

In totaal waren er 181 atleten van 10 verschillende nationaliteiten t.w.: Noorwegen, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Tsjechie, Slowakije, Hongarije, Oekraine, Bulgarije en Nederland.

Skispringen Zakopane Lotos Cup

In de jongste kategorie, geb. 1994/1995 (K35) waren 62 deelnemers.
Lara (1993) werd 27-ste en 28-ste (over all) en 2 x 1-ste bij de meisjes.
Oldrik (1995) 23-ste en 21-ste (2 x 9-de jaargang 1995).

Skispringen Zakopane Lotos Cup Lara Thomae

Bij de kategorie, geb. 1992/1993 (K65) waren 67 deelnemers.
Max (1993) werd 29-ste en 32-ste (8-ste en 9-de jaargang 1993).
Lara (1993) werd 2 x 56-ste.
Jermo (1993) 18-de en 16-de (6-de en 5-de jaargang 1993).

In de kategorie, geb. 1990/1991 (K85) waren 49 deelnemers.
Thomas (1991) werd 32-ste en 27-ste (17-de en 14-de jaargang 1991).

 

Skispringers.nl Special Links | www.fis-ski.com | www.www.nskiv.org | www.berkutschi.com
.

Email webmaster (c) 2010 vanderaalst.com