Dutch Nordic Team, afdeling skispringen

Het Dutch Nordic Team is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

Welkom op de officiele Dutch Nordic Team website

Actueel - Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Dutch Nordic Ski jumping Team September 2007

Mededelingen bestuur

Kandidaat tbv bestuur functie
Geruime tijd is er al een vacature tbv een bestuur functie. Dit weekend hebben zich twee kandidaten zich aangemeld: Kathelijne Jongeling en Jan Hoefnagels. Beide zouden binnen het bestuur, de volgende specifieke aandacht punten op zich willen nemen. Kathelijne zal zich nadrukkelijk gaan bezig houden met het organiseren van kennismaking dagen en het zoeken naar nieuwe talenten. Jan zal zich met sponsering en overige PR activiteiten gaan bezig houden. De functie van secretaris zal Harry op zich blijven nemen. Het voorzittersschap en penningmeester zal onder de verantwoording blijven bij John de Wit. Door deze samenstelling denken wij dat de vereniging een nieuw draagkrachtig bestuur zal krijgen.

Graag vernemen wij van de leden of men zich hierin kan vinden.

Lidmaatschap
Helaas heeft nog niet iedereen het contributie/lidmaatschap ingeleverd. Het verzoek is dit alsnog in te vullen. De vereniging zal wel op basis van de gegevens van afgelopen jaar, naar diegene die zich nog niet hebben aangemeld nota's versturen. Tevens is het verzoek om aan diegene die begin augustus een nota hebben ontvangen, deze op korte termijn te voldoen.

Materiaal
Naar aanleiding van de gehouden stemming tav materiaal is de voorkeur om dit niet meer via de vereniging te laten lopen (voorstel 1). Dit voorstel zal dan ook worden doorgevoerd. Op verzoek zal nog worden gekeken of de vereniging materiaal (schoenen,pakken,skie's) kan gaan verhuren. Onder welke voorwaarden dit zal plaats vinden zal nader uitgewerkt gaan worden. Het voorstel van het bestuur is om met een aantal leden, die van dit voorstel gebruik willen maken, nader overleg over te hebben om zo tot een passend oplossing te komen. De voorzitter zal de betreffende leden hiervoor benaderen en een afspraak plannen.

Trainingen
Na een zomer rust, zijn de trainingen in Nederland weer begonnen. Het schema is naar een ieder verzonden. Indien men incidenteel wil mee trainen met Ignat, Niels of Kathelijne geef dit vooraf even aan.

Nieuwe kinderen
Afgelopen periode hebben 4 kinderen regelmatig met Ignat meegetraind in Meinerzhagen. Rico de Jong heeft zelfs mee gedaan aan het 5 schansen toernooi, waar hij met de 3 mnd spring training, mooie resultaten heeft gehaald. Op 19 september zal er in samen werking met Horst, met de sporters en ouders een bespreking zijn tav de doelstellingen naar de toekomst. Wellicht besluiten de 4 sporters om met het schans springen door te gaan en zich bij de vereniging aan te melden.

Trainingen september/oktober

Vereniging:

22-23 sep        Meinerzhagen
29-30 sep        meinerzhagen
05-06 okt         Meinerzhagen
17-24 okt         (plaats nader te bepalen)

Planning TO sporters:

Komende weekenden:  Zal nader door Bastiaan Tielman worden doorgegeven.

17-24 okt         (plaats nader te bepalen)

Algemeen:

Winterplanning is in de maak. Doelstelling is dat er in loop van Oktober een nieuwe winter planning komt.

Wedstrijden augustus

FIS Youth Cup – Hinterzarten

Deze zomer mocht ik van Bastian meedoen aan de FIS Youth Cup. Dat zijn drie wedstrijden voor skispringers tot en met 14 jaar. De beste springers van een heleboel landen deden mee. Wij sprongen 's middags en 's avonds sprongen de profs in de four nations cup (zomer grandprix). De wedstrijden waren in Hinterzarten, Courchevel, Pragelato en Einsiedeln. Alleen de jeugd sprong niet in Courchevel. Ik was samen met Jermo Ribbers en Rowan Beukema. Er werd gesprongen op de K60 en K70. Einsiedeln en Pragelato waren voor mij nieuwe schansen.


Hinterzarten
Oldrik van der Aalst tijdens de FIS Youth Cup in Hinterzarten

 

In Hinterzarten moesten we van balk 15 starten, ik had helemaal geen snelheid. Het leek net of ik uit stilstand moest springen. Daarom sprong ik maar 64 en 63,5 meter. Ik werd daarmee 28e van de 46 springers. Jermo werd 38e en Rowan 46e. Klemens Muranka uit Polen won, nummer 2, 3 en 4 waren ook Polen. Ik hoorde van Bastian dat de Polen al op jonge leeftijd aan krachttraining doen. We waren nog een dagje naar Europapark geweest. Europapark is de sponsor van Hinterzarten.

Pragelato
Jermo Ribbers tijdens de FIS Youth Cup in Hinterzarten

 

Toen gingen we naar Pragelato. Dat was een heel eind rijden.
Ik werd weer 28e van de 40. Tijdens de probe ging het echt heel goed. Mijn eerste sprong in de wedstrijd was verprutst, mijn tweede sprong ging gelukkig weer goed. Jermo sprong heel goed en werd 16e. Rowan werd 32e hij sprong twee keer 51 meter.

Einsiedeln
Rowan Beukema tijdens de FIS Youth Cup in Einsiedeln

De laatste wedstrijd was in Einsiedeln. Ik wou daar gewoon weer goed springen. Dat lukte redelijk, alleen lukte de landing bij mijn tweede wedstrijdsprong niet goed. De snelheid was op en ik viel uit de lucht. Dit gebeurde ook bij de twee jongens na mij. Eéntje viel zelfs. Ik werd 17e van de 42. Jermo 18e en Rowan 40e.
 

Nederlandse skispringsters sterk op Duitse kampioenschappen

Skispringsters Wendy Vuik en Lara Thomae hebben tijdens de Duitse kampioenschappen skispringen in het Duitse Meinerzhagen beslag gelegd op respectievelijk 8ste en 15e plaats. Een zeer goede prestatie als in ogenschouw wordt genomen dat zij nog aan het begin van hun sportcarrière staan. Lisa Rexhauser werd Duits kampioen, Zilver was er voor Ulrike Grassler en het brons ging naar Anna Hafele.
(Bron. www.ski.nl)

 

FIS COC Ladies cup
Het FIS 4-Schanzenturnier Ladies begon in Bischofsgruen op de nieuwe K-65 schans. Met 61 deelnemers uit 14 landen was het een fantastisch spektakel met ca. 3000 toeschouwers. Wendy heeft helaas net de finale gemist (met 1,5 punten…) en werd 36ste en Lara heeft op haar eerste Continental Cup een 48ste plaats gehaald. Een fantastische ervaring!
Lara Thomae, Konrad Krall, Wendy Vuik

Daarna door gereisd naar Poehla, K-60. In de officiële training sprong Lara nog in de top-30, helaas kon ze dat niet vasthouden in de wedstrijd. Wendy behaalde weer een 36ste plaats en Lara werd 45ste . Ook hier waren weer heel veel toeschouwers, incl. de beschermheer Jens Weisflog.

Lara Thomae en Wendy Vuik

Op donderdag zijn wij richting Oostenrijk vertrokken, eerst nog even proviand en diesel ingeslagen in Tsjechië en toen naar Bischofshofen voor de wedstrijd op de K-65. Wendy werd met een sprong van 62 meter helaas maar 40ste, dus het niveau was erg hoog. Lara kon helaas haar Probesprung van 58 meter niet verbeteren en werd 49ste.

Op zondag hadden we de laatste wedstrijd op de K-90 in Ramsau. In de training liep het bij beiden nog niet echt lekker, maar in de wedstrijd lukt het Wendy om 71,5 meter te springen (37ste plaats), dus helaas niet voldoende voor een finaleplaats. Lara had sinds vorig jaar herfst niet meer op een K-90 getraind, dus het ging nog niet echt lekker. Zij behaalde een 48ste plaats. De meiden kunnen in ieder geval op een zeer leerzame, leuke en vermoeiende periode terugkijken.

Wedstrijden september

Skispringers succesvol op 5 Schanzentoernooi
De Nederlandse skispringers uit het Beloften team 2007-2008 hebben in de eerste twee weekenden van september deelgenomen aan het Noord-Westduitse 5 Schanzentoernooi. In Willingen, Winterberg, Meinerzhagen, Wenigerode en Braunlage hebben de Nederlandse
skispringers goede prestaties neergezet.

Wendy Vuik (19 jaar, nationale selectie) en Lara Thomae (14 jaar) behaalden een eerste en een tweede plaats in het eindklassement op de K45 en K68 meter schans.  In de klasse 12-13 jaar behaalde Ruben de Wit op de K35 meter schans in het eindklassement een mooie tweede plaats vlak achter de nummer 1. Oldrik van der Aalst behaalde als 11 jarige in de klasse 14-15 jarigen een uitstekende tweede plaats in het algemeen klassement. In dezelfde klasse eindigde Jermo Ribbers in het eerste weekend op een tweede en derde plaats. De springers Rowan Beukema (S14/15) en Lars Antonissen (S 12/13) hebben laten zien dat zij in alle wedstrijden tot de top 10 behoren. De Nederlandse skispringers kunnen terugkijken op een mooi toernooi met super resultaten.
(bron: www.ski.nl)

15 September een bijzondere trainingsdag in Meinerzhagen
Er was voor het kader/beloften een extra trainingsdag gepland in Meinerzhagen.   Maar de springers hoorden na aankomst in Meinerzhagen dat er die middag een wedstrijd werd gesprongen.. De Westdeutsche und Bezirksmeisterschaft Ebbe-Sauerland 2007. Ook Bastian wist dit niet. Om de dag toch goed te benutten heeft hij gevraagd of de springers uit Nederland als voorspringers mee mochten doen, maar dat was niet nodig. De springers konden ‘s middags als deelnemer starten.
Na een goede en ontspannen trainingssessie ‘s ochtends, werd er pauze gehouden. ‘s Middags voor de wedstrijd werd er door Wendy, Ruben en Oldrik nog een extra sprong gemaakt. Na de wedstrijd gingen Rowan, Oldrik en Ruben omdat ze er maar geen genoeg van konden krijgen nog een keer de trappen omhoog voor hun laatste sprong van die dag.
Wendy mocht als eerste starten van de Nederlandse inbreng op de K62. Zij wilde revanche op Lea Wallewein, in het 5 schansentoernooi had zij namelijk van Wendy gewonnen in Meinerzhagen. Na een hele mooie eerste sprong van 64,5 m. stond ze voor op Lea. Helaas voor Wendy was Lea haar 2 de sprong beter, maar gelukkig bleek dit niet genoeg te zijn.  In het eindresultaat werd Wendy eerste met 4 punten verschil op Lea. 3de werd Ann-Kristin Ahlers.
Ruben en Oldrik startten samen met Rowan in de klasse S14 – S15. Liever was Ruben op de K37 gestart, daar zag hij medaille kansen. Alleen de trainer besliste anders. Met 2 stabiele sprongen van 49 en 49,5 m. eindigde hij op een mooie 5 plaats. Met dit resultaat liet hij Johannes Wahle achter zich, de grootste concurrent van hem op het 5 schanzen toernooi klasse S12 – S13.

Rowan Beukema en Ruben de Wit, net geen podium.
Rowan maakte een goede start, met een sprong van 58,5 m. stond hij 3de na de eerste sprong. Mirko Leber stond vlak achter hem op de 4de plaats. Jammer genoeg voor Rowan sprong Mirko zijn 2 de sprong heel sterk en Rowan net iets minder. Het leverde een 4de plaats in het eindresultaat op achter Mirko.
En dan Oldrik nog, hij had zograag nog een keer Max Häfele willen verslaan, alleen het zat er niet in. Met 2 sprongen van elk 62,5 m. werd hij 2de . (Max sprong 2 maal 65m.)
Het was een leuke, gezellige en sportieve dag.

 

Email webmaster