Dutch Nordic Team, afdeling skispringen

Het Dutch Nordic Team is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

Welkom op de officiele Dutch Nordic Team website

Archief - Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Dutch Nordic Ski jumping Team Juni 2007

Vacature Bestuur:

Het volgende is het geval, Remo is helaas niet meer instaat om mee te helpen in het bestuur door zijn drukke werkzaamheden dit is iets wat wij erg jammer vinden. Wij willen hem hier alvast bedanken voor het werk dat hij gedaan heeft. Maar nu zoeken het bestuur een vervanger voor Remo, wie oh wie heeft belangstelling. We hebben statutair een derde man/vrouw nodig. Voorkeur gaat uit naar iemand waarvan de sporter nog niet in de TO van NskiV zit.

 

Trainingen en Wedstrijden Juni/Juli

09-10 juni        Sauerland                     Clubtraining
13-17 juni        Rastbuechel                  Wendy met DSV dames
14-17 juni        Hinterzarten                  TO B,C
16-17 juni        Kids Cup                      Club, uitnodiging Ignat
23-24 juni        Meinerzhagen               Clubtraining (ignat, Kathelijne)
30 juni/1 juli      Meinerzhagen               Club training
09-14 juli         trainingscamp                TO B,C
16-22 juli         trainingscamp                TO B ,A (meisjes)
20-26 juli         Bad Griesbach              TO C, club
                        Hinterzarten

12-15 juli         wedstrijd Rothenburg  Club, uitnodiging Ignat

Wedstrijden Mei

Drie van ons sporters hebben in mei aan wedstrijden in Winterberg en Willingen deelgenomen. Hier een korte samenvatting van de sporters zelf:

Warsteinerpokal in Winterberg, Mei 2007

Oldrik van der AalstOp 27 mei was in Winterberg de eerste wedstrijd weer van het nieuwe seizoen. Oldrik, Rowan en ik hebben daar aan meegedaan. Bastian was als trainer mee. Na 3 trainingssprongen begon om 11.00 uur de wedstrijd.

Lara ThomaeWe moesten alledrie op de K-44. Als eerste moest Oldrik, hij sprong 40,5 meter, hij was wel tevreden met zijn sprong. Ook Rowan was tevreden, hij sprong 34.5 meter. Bij mij ging het niet echt super, ik sprong 38.5 meter. Bij de tweede wedstrijdsprong had Oldrik een super sprong van 43 meter! Rowan verbeterde zich met een halve meter op 35 meter. Bij mij ging de Nederlandse toeschouwers!

Bij de prijsuitreiking bleek Oldrik net buiten de prijzen te vallen, hij werd 4de! Rowan werd 12de, en ik werd 5de.

Lara

Warsteiner Orenbergcup Willingen

Op zondag 27 mei was er een wedstrijd in Willingen. Deze wedstrijd telt mee voor de Orenberg cup. Deze cup bestaat uit drie wedstrijden. Van deze wedstrijden tellen de twee beste resultaten. Lara Thomae, Rowan Beukema en ik hebben voor het Dutch Nordic Ski-jumping Team deelgenomen. Tijdens de wedstrijd liet de zon zich regelmatig zien. Voor de wedstrijd plensde het. De schans gleed goed door het natte weer.

Lara nam deel in de categorie Si 15 / Damen op de 45 meter schans. Ze sprong twee keer 43 meter. Hiermee behaalde ze een mooi tweede plaats. Winnaar was Anna Häfele, zij sprong twee keer 44,5 meter. 

In de categorie S 14 / S 15 mochten Rowan en ik proberen een goede prestatie te behalen. Eigenlijk mocht ik voor mijn leeftijd (het jaar waarin je twaalf wordt + 1 is categorie S 13,) nog meedoen op de 35 meter schans, maar Bastian Tielmann (onze trainer) had mij ingeschreven op de grote schans. Ik mocht dus in dezelfde klasse starten als Rowan. Mijn sprongen waren redelijk goed. Ik sprong 41 en 42,5 meter. Daarmee werd ik vierde. Rowan haalde een dertiende plaats. Hij landde bij 34 en 35,5 meter. Max Häfele (inderdaad de broer van) won de wedstrijd.

Oldrik

 

 

  

 

 

 

Kadertraining Hinterzarten

Donderdagmiddag zijn we met een bus naar Hinterzarten gereden. Ik (Lara), Wendy, Ruben, Thomas, Rowan, Oldrik, Lars en als chauffeur Harry. Om 9 uur ’s avonds kwamen we in de jeugdherberg bij de Schluchsee.

Vrijdagochtend begonnen we in Hinterzarten. Daar waren Michel en Tobias ook al. Ruben, Lars en Rowan begonnen op de k-30,  Thomas, Wendy, Michel, Olderik , Tobias en ik begonnen op de k-70. ’s Middags gingen we eerst even wat eten in de jeugdherberg. Daarna gingen Lars, Rowan, Ruben, Olderik en ik springen in Neustad op de k-40. Ik en  Olderik maakten 6 sprongen, en gingen toen meteen weer naar Hinterzarten om op de k-70 te gaan springen met Wendy, Thomas, Tobias en Michel.

Zaterdag hebben we twee training gehad in Hinterzarten. Ruben, Lars en Rowan gingen toen ook voor het eerst op de k-70. Bij iedereen ging het wel goedJ. Zondag hebben we ’s ochtends ook weer 2 trainingen gedaan. Toen waren Wendy, Thomas en Tobias ook op de k-90 geweest, maar omdat er wind was moesten ze weer terug naar de k-70. Om half 1 zijn we weer vertrokken uit Hinterzarten naar Nederland.
Lara

Selectie overeenkomst

Op 30 mei hebben Wendy en Thomas op de NskiV een selectieovereenkomst getekend, gefeliciteerd!
Op basis van de behaalde resultaten in het seizoen 2006-2007 heeft de commissie Topsport in haar jaarvergadering van 14 mei besloten om beide voor het komende seizoen het selectie lidmaatschap aan te bieden.. Dit houdt in dat het komend seizoen zij lid zijn van de nationale selectie skispringen van de Nederlandse Ski Vereniging.
In deze overeenkomst zijn zaken zoals doping, sponsoring, te halen limieten en portretrecht etc. geregeld.

Bestuurs mededelingen

Jaar vergadering

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan het financieel afhandelen van het boekjaar 2006-2007. De jaarstukken zijn in concept gereed. Ook is de begroting voor het jaar 2007-2008 bijna gereed.
Doelstelling is om voor 17-6-2007 alles gereed te hebben, waarna deze naar een ieder lid zal worden verzonden. Vervolgens zal er medio juli een jaarvergadering worden gehouden. De uitnodiging hiervoor zal gelijktijdig met de jaarstukken, begroting en nieuw contributie voorstel worden verzonden.

Opzeggingen

Afgelopen periode hebben wij de volgende opzeggingen ontvangen

  1. Domingo Boland.
  2. Julian Broekman
  3. Jermo Ribbers
  4. Sofie Hoefnagels

Vervolg kennismakings dagen

Op dit moment is Ignat weekelijks met een 3 tal nieuwe kinderen aan de slag. Inmiddels hebben allen al met spring ski’s van de 15m schans gesprongen.

Archief nieuwsbrieven
2006: Februari - December
2007: april - mei - juni

Email webmaster