Dutch Nordic Team, afdeling skispringen

Het Dutch Nordic Team is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

Welkom op de officiele Dutch Nordic Team website

Archief - Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Dutch Nordic Ski jumping Team Juli 2007

Mededeling bestuur

Op dinsdag 17 juli heeft er een leden vergadering plaats gevonden. Tijdens de leden vergadering is door het bestuur het voorstel ten aanzien van de contributie 2007-2008 besproken. Na een stemming zijn de leden akkoord gegaan met de vastgestelde contributie voor

  1. Lidmaatschap, Trainingen Nederland, Trainingen Buitenland.

Komende week zullen de facturen worden verzonden. Ten aanzien van het voorstel Materiaal is nog geen besluit genomen, Het Bestuur zal een 3 tal varianten verder uitwerken en naar een ieder verzenden. Vervolgens kan men hier schriftelijk op stemmen.

Trainingen en Wedstrijden Juli/August

13-26 juli              Hinterzarten                  TO C, Dutch Nordic Team                              
01-04 augustus  Hinterzarten                  TO B,C + Dutch Nordic Team
16-19 augustus  Meinerzhagen              Dutch Nordic Team
23-26 augustus  Klingenthal                   TO B

05 augustus                  Deutsche Meisterschaft Dames, Meinerzhagen
08-11 augustus            FIS Jugendcup, Hinterzarten/Einsiedel
12 augustus                  FIS COC ladies cup Bischofsgruen
15 augustus                  FIS COC ladies cup Poehla
18 augustus                  FIS COC ladies cup Bischofshofen
19 augustus                  FIS COC ladies cup Ramsau

Wedstrijden juni

Een groot deel  van ons sporters hebben in juni  aan wedstrijden deelgenomen. Hier een korte samenvatting:

Kid’s Cup Ludenscheid, 16 juni 2007

Vandaag hadden Guus, Gijs, Maikel, Rick en ik (Annick)  een wedstrijd in Ludenscheid. Gijs was een beetje zenuwachtig om geen bloedneus te krijgen. We gleden allemaal sowieso een keer en gingen daarna springen. Het werd tijd om de ski’s te gaan waxen en ons klaar te maken om de wedstrijd te gaan springen.
Toen de wedstrijd ging beginnen begon het heel erg hard te regenen. We gingen schuilen onder de bomen die we onderweg tegen kwamen. De wedstrijd zelf ging heel erg goed.

Toen de hardloop wedstrijd begon zag het parcours er gemakkelijk uit. Maar het ging niet zo soepel als verwacht. Bij de prijsuitreiking waren we allemaal erg gespannen. Guus, Rick en Maikel zaten samen in een klasse. Guus was 2e geworden. Rick was 5e geworden. Maikel was 6e geworden. Gijs was derde geworden in zijn klasse. En ik was eerste geworden en ik (Annick) had een echte Duitse beker gewonnen. Gijs was een beetje teleurgesteld omdat hij wel op het podium stond maar geen beker had gewonnen.

Kid's Cup 2007

Kid’s Cup Meinerzagen, 17 juni 2007

Vandaag hadden wij een wedstrijd in Meinerzagen op de 12 meter schans. Het ging 's ochtends  allemaal een beetje met zenuwen. Maar verder allemaal wel goed.
De sprongen gingen boven ieders verwachtingen. Namelijk ontzettend goed. 's Ochtends mocht ik de telemark oefenen. En bij de wedstrijd probeerde ik hem weer en met die paar puntjes had ik net iets meer punten dan mijn tegenstanders.
Na het springen moesten we ook een behendigheidsoefening, een hindernisbaan op snelheid, doen die meetelde voor de einduitslag.
Bij de hindernisbaan moest Gijs tegen een Duitser en won. Daarna Guus die ook tegen een Duitser moest. Maar hij gleed in het begin uit. Maar vlak voor het eind viel de tegenstander van Guus. Zodat Guus nog maar net had gewonnen. Later moest Rick tegen Maikel en dat had Rick nog maar net gewonnen. Ik moest ook tegen een Duitser en ook ik won.
Bij de prijsuitreiking waren we nogal gespannen. Gijs was weer derde geworden. De volgorde bij de andere jongens was: Rick was derde, Guus was vierde en  Maikel was vijfde. En ik was eerste en ik had weer een mooie beker. Mijn weekeinde kon niet meer stuk.

Groetjes: Annick

Warsteinerpokal en Orenbergcup Winterberg/Willingen, 30 juni/01 juli 2007

Bericht van Bastian aan alle deelnemers na de wedstrijden:

Hallo zusammen,

Insgesamt bin ich sehr zufrieden mit beiden Wettkämpfen, vor allem natürlich in Willingen. In Winterberg hatten einige, denke ich, ein bisschen zuviel Respekt vor der Schanze. Daher konnten wir dort nicht so überzeugen wie in Willingen. aber das wird dann beim nächsten Wettkampf dort sicherlich besser sein.
Hervorheben muss ich Oldrik, der beide Wettkämpfe souverän gewonnen hat, jeweils seine eigene Klasse und die höhere Schülerklasse noch dazu. Super gemacht, Oldrik! und wenn man sich die Punktzahl anschaut, wäre er sogar in der Jugendklasse noch zweiter geworden. selbst mit dem selben Anlauf hätte es vielleicht sogar dort für einen Platz auf dem Podium gereicht. Das ist sehr außergewöhnlich, nicht alltäglich und verdient besondere Erwähnung und ist hoffentlich Motivation für weiteres gutes Training.

Bastian

En een bericht van de website van de Nederlandse Ski Vereniging:

Skispringers springen ver in Sauerland

De Nederlandse skispringers hebben op zaterdag 30 juni en op zondag 1 juli 2007 tijdens de Sauerland Cup in de Duitse plaatsen Winterberg en Willingen zeer goede prestaties behaald. Oldrik van der Aalst (1995) uit Barneveld scoorde een eerste plaats op de K45 meter schans in de leeftijdscategorie skispringers t/m 1993. Zijn trainer Bastian Tielmann was dan ook zeer te spreken over zijn prestatie. Een dag later werd Oldrik in Winterberg derde op de K80 meter schans in de categorie t/m 16 jaar. In zijn eigen leeftijdscategorie won hij goud op deze schans.

Oldrik van der Aalst eerste plaats Orenberg Cup Willingen

Lara Thomae (1993) uit Nijmegen ging er met het goud vandoor. Zij behaalde deze plaats in Willingen op de K45 meter schans. Wendy Vuik (lid nationale selectie) kwam helaas ten val maar wist toch nog op de derde plaats te eindigen.

Lara Thomae en Wendy Vuik eerste en tweede plaats Orenberg Cup Willingen

Een mooie derde plaats was voor de 12 jarige Ruben de Wit uit Rotterdam. Ruben kwam in actie op de K30 meter schans
 
Wedstrijd Rothenburg 14-7-2007

Donderdag was de aanreisdag. We arriveerden tegen vier uur bij de schans in Rothenburg an der Saale en wij gingen nog trainen. Na de training gingen we naar onze slaapplaats om nog wat spullen uit te laden en daarna was er avondeten in de kantine van de staaldraad-fabriek .
De volgende ochtend was er ontbijt in de fabriek. Ignat wilde vroeg met de training beginnen omdat het dan nog niet zo warm was. Na de training gingen we weer naar de fabriek om te lunchen. Na een uur rusten gingen wij dan zoals elk jaar naar de zomer-rodelbaan. Iedereen kreeg 3 ritkaartjes. Kay en Dennis gingen samen en ze verbeterden (hun eigen) beste tijd van de dag en de beste tijd van de week.
Zaterdag ochtend gingen we weer om half negen ontbijten en daarna zo snel mogelijk naar de schans zodat we nog zo veel mogelijk trainingssprongen konden maken.
‘s Middags gingen we weer naar de schans om ons voor te bereiden op de wedstrijd. In de Probe bleek al dat de concurrentie sterk was. Er werd zelfs een nieuw schansrecord gevestigd op de K15 door de Tsjech Frantisek Holik, die sprong in de klasse van Gijs.
Voor de wedstrijd kwamen nog kinderen van elk land de uitloop van de K34 afgegleden met de vlag in hun hand. Gijs was onze vlaggendrager.
De wedstrijden begonnen op de kleine schansen. Gijs deed het erg goed op de K15 met afstanden van 13 en 13,5 meter. In zijn klasse won uiteindelijk de nieuwe schansrecordhouder Frantisek Holik.
De volgenden die aan de beurt waren Michel, Dennis en Kay op de K34. Uiteindelijk werd Michel 2e met 211,8 punten, Dennis 3e met 209,9 punten en Kay 4e met 203,6 punten. De overwinning ging aan Radim Berka uit Tsjechië met 224,3 punten.

Daarna waren Mike en ik aan de beurt. Mike haalde met een puntentotaal van 194,2 de 4e plaats. Ik verbeterde me in de tweede sprong om één meter op 35 meter en had uiteindelijk een puntentotaal van 223,3. Heiko Hackl verbeterde zich ook om één meter op 36 meter, maar hij raakte de matten nog voor de vallijn. Dit zorgde ervoor dat hij een puntentotaal van 222,4 kreeg en op de 2e plaats was geëindigd. Ik had gewonnen!
Als laatste was Annick aan de beurt in de damesklasse. Ze behaalde een puntentotaal van 111,7. Winnaar in de klasse werd de na de eerste ronde leidende Lucie Mikova met een afstand van 34 meter en een puntentotaal van 212,6.
Al met al was het een erg geslaagd teamresultaat!

Eerste plaats Tobias Ingmann Rothenburg 2007

We hadden met de andere teams en de mevrouw van de kantine eigenlijk afgesproken om zeven uur te gaan eten, maar de prijsuitreiking begon toen pas. Iedereen van Nederland kreeg daarbij op z'n minst een oorkonde en of een beker. Maar het vreemdste moment was dat Michel helemaal niet bij zijn klasse werd opgenoemd. Ze waren hem vergeten! Gelukkig heeft hij toch nog een oorkonde gekregen en zijn beker krijgt hij later.
We gingen uiteindelijk om kwart over acht eten (de kantinevrouw was toch wel even boos) en daarna gingen we nog even naar de slaapplaats om ons en beetje fris te maken. Daarna was er weer de reis naar de schans voor de afterparty. Omdat de grote jongens toch wilden jumpen, wat de Duitsers en anderen jongens niet kenden, vroeg ik aan de dj of ik mijn ipod aan kon sluiten op de boxen. Dit kon en uiteindelijk hebben we ook kunnen jumpen. De anderen die aanwezig waren wisten niet wat ze zagen! Iedereen ging juichen en meeklappen en wilden meer zien. Sommigen wilden het zelfs leren.
We hebben uiteindelijk maar een paar uur geslapen, omdat we om kwart voor zeven al weer op moesten om onze spullen op te ruimen en in de auto's te doen. Uiteindelijk vertrokken we om ongeveer half negen weer naar huis waar wij rond drie uur s´middags arriveerden.
We lieten een geslaagd Rothenburg voor 2007 achter ons!

Tobias

Archief nieuwsbrieven
2006: Februari - December
2007: april - mei - juni - juli

Email webmaster