Dutch Nordic Team, afdeling skispringen

Het Dutch Nordic Team is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

Skispring talentendagen in Nieuwegein

Welkom op de officiele Dutch Nordic Team website

Dutch Nordic Team - kennismakings-, talentendagen

Talentendag skispringen voorjaar 2006 Nieuwegein

Afgelopen 18 maart was het zover, de kennismakingsdagen voor het skispringen voorjaar 2006. Een uitgebreid verslag volgt nog. Hier zijn alvast de foto's van een zeer geslaagde dag!
Aankondiging

De skispringclub ‘Dutch Nordic Team’ en de Nederlandse Ski Vereniging organiseren op zaterdag 18 maart a.s. een talentendag voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 10 jaar. Kinderen met minimaal één à twee weken ski-ervaring kunnen meedoen aan de talentendag skispringen. Tussen 11.00 en 13.00 uur kunnen ze kennismaken met deze fantastische sport.

De bondstrainer en de clubtrainer leren je hoe je van een schans kunt springen. Je krijgt uitleg hoe je moet aanglijden, moet vliegen en hoe je weer veilig kunt landen. Het mooie van deze sport is dat je deze het hele jaar door kunt beoefenen. In de zomer op de matten en in de wintermaanden op een schans met echte sneeuw.

Neem je alpineski’s, skischoenen, handschoenen en een helm (indien in bezit) dus mee en draag oude stevige kleding, bijvoorbeeld skikleding of een spijkerbroek. Wanneer je niet over eigen materiaal beschikt dan kun je deze zelf huren bij de skibaan. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 5,00.
De talentendag vindt plaats op de outdoorskibaan in Nieuwegein (Skipiste Nieuwegein).
Deelname aan de talentendag is gratis.

Wil je na de kennismaking verder met de skispringsport dan kun je meedoen aan een aantal vervolg-trainingen en wordt er gekeken of je aanleg hebt voor deze sport. Vervolgens wordt het eerste half jaar in Nederland getraind en daarna regelmatig in Duitsland. Daarnaast vinden verschillende trainings-kampen in het buitenland plaats.

De deelname aan de kennismaking skispringen is op eigen risico. De deelnemer dient voldoende verzekerd te zijn. In alle verzekeringspakketten van de Nederlandse Ski Vereniging is deelname aan deze activiteiten meeverzekerd.

Wil je graag meedoen aan de talentendag, vul dan bijgevoegd inschrijfformulier in en stuur het vóór 10 maart 2006 naar: Nederlandse Ski Vereniging, Postbus 82100, 2508 EC in Den Haag of fax het naar (070) 310 11 13. Na aanmelding ontvang je op 14 maart a.s. een bevestiging met daarbij de routebeschrijving en de laatste informatie.

Graag tot ziens bij de kennismaking skispringen op 18 maart a.s. in Nieuwegein!

Download inschrijfformulier | Fotoimpressie 2005

 

Email webmaster