Dutch Nordic Team, afdeling skispringen

Het Dutch Nordic Team is aangesloten bij de Nederlandse Ski VerenigingWelkom op de officiele Dutch Nordic Team website

Dutch Nordic Team - kennismakings-, talentendagen

Talentendag skispringen voorjaar 2006 Nieuwegein

Fotoimpressie maart 2006

Fotoimpressie 2005

Aankondiging

kennismakingsdagen in Nederland

Het Dutch Nordic Ski Jumping Team en de Nederlandse Ski Vereniging organiseren dit jaar weer een aantal kennismakingsdagen in Nederland voor skiërs in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Hier hopen wij jonge skispringers in spé te ontmoeten. Een beetje lef is gevraagd, want al na een paar trainingen maak je de eerste sprongen van een echte springschans.

De eerste scoutingdagen zijn achter de rug. Verderop in het jaar volgen er mogelijk nog een aantal. Hou de website in de gaten.

Skispringen talentendagen, affiche voorjaar 2007

Is sneeuw voor jou FUN, geeft snelheid je een KICK, geeft vliegen je een adrenalineBOOST! Dan hebben wij DÉ sport voor jou! SKISPRINGEN!! En voor je het weet ben jij al een skispringer.

Het Dutch Nordic Ski Jumping Team en de Nederlandse Ski Vereniging organiseren dit jaar weer een aantal kennismakingsdagen in Nederland voor skiërs in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Hier hopen wij jonge skispringers in spé te ontmoeten. Een beetje lef is gevraagd, want al na een paar trainingen maak je de eerste sprongen van een echte springschans.

Vele basisoefeningen kunnen in Nederland goed getraind worden, maar bij gebrek aan een goede springschans wijken we uit naar Duitsland. Zowel in het Sauerland als in het Zwarte Woud zijn we in de zomer en winter regelmatig op de schansen te vinden. Dat het ontbreken van springschansen in Nederland geen gemis hoeft te zijn, blijkt uit de vele podiumplaatsen die de huidige groep skispringers reeds heeft behaald. Door goede contacten is het inmiddels mogelijk dat enkele skispringers in het buitenland kunnen trainen en studeren.

Kom op zaterdag 7 april 2007 naar de sneeuwbaan in Zoetermeer voor de kennismakingsdag skispringen. Het verzamelen is om 12.30 uur en de training is van 13.00 tot 15.00 uur.
Meenemen: alpineski’s, skischoenen, handschoenen en een helm (indien in bezit) of muts, warme (ski)kleding.
Eigen bijdrage deelname: € 10,00 (inclusief evt. huur materialen).
Locatie: sneeuwbaan SnowWorld in Zoetermeer, Buytenparklaan 30, 2717 AX in Zoetermeer.

Of kom op zondag 15 april 2007 naar de outdoorskibaan in Hoofddorp voor de kennismakingsdag skispringen. Het verzamelen is om 12.30 uur en de training is van 13.00 tot 15.00 uur.
Meenemen: alpineski’s, skischoenen, handschoenen en een helm (indien in bezit) nodig. Draag oude stevige kleding, bijvoorbeeld skikleding of een spijkerbroek
Eigen bijdrage deelname: geen. Huur materiaal: € ongeveer € 5,50.
Locatie: outdoorskibaan in Hoofddorp, Arnolduspark 10, 2132 CR Hoofddorp.

De deelname aan de kennismakingsdag skispringen is op eigen risico. Je dient als deelnemer voldoende verzekerd te zijn. In alle verzekeringspakketten van de Nederlandse Ski Vereniging is deelname aan deze activiteiten meeverzekerd.

Wil je graag meedoen aan de kennismakingsdag, stuur dan uiterlijk 1 april 2007 een e-mail met de volgende gegevens naar sportsecretariaat@ski.nl: voornaam en achternaam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum en kennismakingsdag Zoetermeer. Voor de kennismakingsdag in Hoofddorp kun je tot uiterlijk 8 april een e-mail sturen. Geef ook per e-mail door of je van plan bent om skimaterialen te huren. Vriendjes, broers, zussen of klasgenootjes (van 8 tot en met 12 jaar) zijn uiteraard ook van harte welkom! Na aanmelding ontvang je op 3 april a.s. (Zoetermeer) of op 9 april a.s. (Hoofddorp) per e-mail een bevestiging met daarbij de routebeschrijving en de laatste informatie.

Email webmaster